Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt 2019

Autosalon Frankfurt 2019

Letošní ročník IAA se koná mezi 12. a 22. zářím 2019, na 10. a 11. září jsou naplánovány novinářské dny. Hostí jej jako tradičně frankfurtské výstaviště. Mottem ročníku je "Driving tomorrow," tedy řízení zítřka.

Hlavními hvězdami výstavy jsou Land Rover Defender, Porsche Taycan nebo Volkswagen ID.3. Škoda na IAA 2019 představuje hlavně nové deriváty svých modelů, např. elektrické Citigo.

Vstupné

Vstupenky na IAA 2019 je možné zakoupit online nebo až na místě. Nákup přes internet je však cenově výhodnější, vstupné během pracovního týdne v takovém případě vyjde na 13 eur. Výstaviště je otevřeno každý den od 9:00 do 19:00.

Kdy: 12. – 22. 9. 2019

Kde: Ludwig-Erhard-Anlage 1, D-60327 Frankfurt/Main, z Prahy 510 km

VSTUPENKY ONLINE

Historie

Autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem se koná od roku 1987 a pořádá se jednou za dva roky. Zaměřuje se na osobní automobily a ob rok se střídá s výstavou nákladních automobilů v Hannoveru.

Původně byly tyto výstavy společné, když se ale staly kapacitně nezvladatelné, rozdělily se podle zacílení. Společná minulost se ostatně odráží i ve společném názvu obou výstav. V domovském Německu jsou nazývány stejně, IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), neboli mezinárodní automobilová výstava.

I přes pokles zájmu vystavovatelů i návštěvníků patří autosalon ve Frankfurtu mezi největší automobilové výstavy na světě. Poslední ročník, konaný v roce 2017 navštívilo přes 810.000 osob.

Starší ročníky

Autosalon Ženeva

Autosalon Paříž

Další autosalony

Zpět na článek

IAA živě: Nový Captur se drží slibů, nechybí mu prostor ani šmrnc

10 komentářů

TT
Súčasná generácia je fajn, vyzerá sympaticky kompaktne, toto sa mi zdá trošku moc nafúknuté, o trošku viac plechu, ako by to chcelo a o kúsoček menej skla ako by sa žiadalo. Interiér vyzerá pekne, aj ten displej je zakomponovaný vkusne, hoci je veľký. Možno mu niekto bude vytýkať, že z palubnej dosky veľmi trčí, ale zase je dobre na očiach, keď nie je nízko ako v niektorých iných autách.
3_diamanty
trend je jasny.. neustale auta nafukovat hoc velakrat je to prave kontraproduktivne ... a ja som zvedavy ci novy captur uz nepodkuri aj tomu kratsiemu z dvojice scenicov od ktoreho uz nie je velkostne daleko ... a potom budu zase plakat v renaulte ze im scenic klesa jak je to mozne ... tak nech nerobia captur velkosti skoro scenicu a mozno by aj scenic mal sancu prezit dalsiu dekadu....

inak mne sa nepacia tie kly na prednyc hsvetlach... niekde vcelku nevadia napr talismanu davaju istu pompeznost ktora je v danej triede akceptovatelna.. aj hrave clio s klami je vcelku cool ale tu mi to uz nesedi a ani na megane .. takze za mna sucasny captur je krajsi a to nielen svojou kompaktnostou ale prave aj tym predkom.. toto je uz zase take unifikovane a natiahnute .. proste skoro scenic
xxc
Kam moze Scenic klesat? Ved do stareho Capturu vojdu 3 autosedacky, do kratkeho Scenicu nie :-) Ved nech si kazdy kupi, co sa mu paci, velkost nie je vsetko.

Zase na druhej strane je interier Capturu vpredu celkom stiesneny, Scenic je pre vodica ovela lepsie rieseny.
kari.laz
U Capturu mám vždycky pocit, že tam dali o "číslo" větší "předek" než má být a na novém mi to přijde stejně. Není ošklivý, jen mi to tam z některých úhlů nepasuje.
webpaja
Pro mě je stále nejhezčím levným městským crossoverem ;-)
TT
To bezpochyby. Ale aj taká Vitara vyzerá fajn, aj keď na nej poznať vek už dosť výrazne.
ptr078
Je fajn, ze si to pri capture/ cliu uvedomili aj renaultaci a v novych generaciach to neprekopali od zakladov ako to len oni vedia
Pit Wossen
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Tom24
Kufr 536 l? Tak to bych chtěl vidět...Možná po sklopení zadních sedaček...
Olle Garden
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.