Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Do dražby míří slavná Toyota Supra z filmu Rychle a zběsile

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Jaké auto si vybavíte, když se řekne Rychle a zběsile? Určitě mezi vámi budou tací, kteří si představí Toyotu Supra.

Upravená oranžová Supra totiž určitě spolu s černým Dodgem Charger patří mezi nejoblíbenější a nejznámější vozy, jaké se v celé sérii Fast and Furious objevily.

Jestli patříte mezi její fanoušky, pak by vás mohlo zajímat, že skutečná filmová Supra míří do dražby. Sice ve Spojených státech, ale to jistě není nepřekonatelná překážka. A jde opravdu o kus z prvního dílu. A nejen to.

Při natáčení filmaři samozřejmě nepoužili jen jedno auto, tohle konkrétní však podle popisu aukčního domu Barrett-Jackson posloužilo k natáčení několika interiérových a exteriérových scén.

Kromě prvního snímku z roku 2001 si přímo tento exemplář ale zahrál i v pokračování Rychle a zběsile 2 (2 Fast 2 Furious) z roku 2003.  

Vůz postavil Eddie Paul z firmy The Shark Shop v kalifornském městě El Segundo. Stejný muž také stojí za odlišným designem, jehož hlavním prvkem byl zlatý lak, pro druhý díl. Po jeho natočení ovšem Toyota dostala zpět vzhled z prvního filmu.

Japonský sporťák z roku 1994 se chlubí výrazným body kitem, různými doplňky karoserie, zadním křídlem nebo 19palcovými koly Dazz Motorsport Racing.

Pod vytuněnou karoserií by se ovšem měla ukrývat sériová technika, což v tomto případě znamená dvěma turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 3,0 litru, výkonu 239 kW a točivém momentu 427 N.m. Motor je spojený se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Filmová Supra se bude dražit bez rezervy ve dnech mezi 17. a 19. červnem v Las Vegas.

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
25. 5. 2021 23:24
Re: Jaké auto si vybavíte
Pan potrebuje kurz cestiny, aby porozumel slovicku "vybavite"?
Ale ako fanusikovi ti odporucam nieco podobne kvalitne - "Plamínek a čtyřkoláci". Nemas za co.
Avatar - jurajos
25. 5. 2021 21:48
Image
Na jednom servri je článok s názvom "Aké auto by som si nikdy nekúpil kvoli jeho image" Alebo tak nejak. Nech sa páči. To je ono.
Avatar - JFK
25. 5. 2021 10:07
Re: Sharknado
Přidal jsi dislike, ať se s tebou může počítat jako s dalším votuzerským lojzou?
25. 5. 2021 09:55
Re: Jaké auto si vybavíte
A co jako? Stejne na to nemas, tak nehon machra.
25. 5. 2021 09:54
Re: Sharknado
Hnupe.