Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge se chce připomenout Evropě speciální kampaní IN//OUT

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Americký výrobce sportovních automobilů chce zaujmout evropské zákazníky. Ještě před nástupem elektrifikace.

Značka Dodge se pochlubila novou kampaní s titulem IN//OUT, která by měla být zaměřena na vytvoření většího propojení a porozumění mezi americkou značkou a evropskou veřejností. Ostatně hlavní postavou je švédská závodní jezdkyně Ida Zetterström, která bude ve vozech Dodge cestovat po Evropě a setkávat se s místními speciálními vlastníky vozů značky.

Ve čtyřech epizodách se můžeme těšit na unikátní testovací jízdy po evropských okruzích i silnicích, setkání se zajímavými lidmi a zřejmě i zajímavé scenérie, jak ukazuje trailer. Kromě produkčních vozů Dodge se navíc v záběru objevuje i speciální americký dragster.

Video se připravuje ...

Zetterström nebyla do role průvodkyně zvolena náhodou. Sympatická jezdkyně se může pochlubit dvojnásobným vítězstvím v šampionátu FIA Top Fuel European Championships  a vítězstvím v šampionátu Super Street Bike ve Skandinávii. Benzín má tedy rozhodně v krvi.

Automobilka také prozradila, že výraz „IN“ v názvu nové kampaně je odkazem na výrazy „Incredible, Inspiring, Inimitable, and Incomparable“ (neuvěřitelné, inspirující, jedinečné a nesrovnatelné), které vystihují končící spalovací modely Dodge Charger a Challenger.

Výraz Out pak zřejmě naráží na skutečnost, že výroba těchto spalovacích modelů se blíží ke konci a budoucnost značky už tak bude především elektrická. Kampaň tak můžeme považovat za evropskou alternativu akce „Last Call“, která v USA probíhala na přelomu let 2022/2023, během které značka připomínala své historické skvosty v podobě nových limitovaných edicí výše jmenovaných modelů.

Některé z těchto speciálních edicí, které nesly název jako Challenger Shakedown, Charger Super Bee nebo Challenger Black Ghost, by navíc měly být dostupné evropským zákazníkům. To ale bohužel neplatí pro modely Charger King Daytona and Challenger SRT Demon 170, určené pouze pro americké trhy.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

17. 7. 2023 10:42
Bravo, Dodge!
To budou mít evropští ekoteroristé velkou "radost"! :-[] :yes:
Avatar - Barrichello
17. 7. 2023 10:30
Re: prodejni sit?
Tucar i United Cars showrrom maj, že něm maj dohormady 10 aut 4 značek je druhá věc. Neyplatí se jim držet hafo skadovek a mít mega obří showroomy.

A Outlet prodává i šedý dovoz dalších us značek, jinak obří firma se stovkou skladových aut
Avatar - speedfred
17. 7. 2023 09:06
Re: prodejni sit?
Tucar rieši záruku normálne ako každý iný díler. Vlastná skúsenosť.
17. 7. 2023 06:12
Re: prodejni sit?
jo divam se, mas pravdu :yes:
Avatar - speedfred
16. 7. 2023 23:11
Re: prodejni sit?
Myslím že Motortec v Brne ich má na place a ten je ofiko od FCA.