Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 16/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 110 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

S novým konceptem pro zlepšení bezpečnosti provozu přišlo Ministerstvo dopravy. V příštích čtyřech letech chce do modernější inteligentní techniky investovat skoro 18 miliard korun, přičemž zhruba polovina z této částky připadne silniční dopravě. Nejvíce by na to měli doplatit silniční piráti, kteří opakovaně porušují zákon.

Evropa je velmi specifický automobilový trh mimo jiné i tím, jak obrovskou popularitu v této části světa mají dieselové motory. Jinak velmi nároční zákazníci jsou s (dost často pouze iluzorní) vidinou nízkých provozních nákladů ochotní snášet nekultivovaný projev, vibrace, ulepené tankovací pistole, pomalé topení, problematické startování při nízkých teplotách a především zdraví své i ostatních.

První příjezd vozu na podium při velkolepé show vyvolává otázku. Je vůz opravdu zcela nový? Na první pohled totiž vypadá jako předchozí, pátá generace, vyráběná od roku 2002 a modernizovaná o osm let později. Podle zasvěcených zdrojů to byl záměr, neboť zadání pro novou generaci znělo jasně. Po vzhledové a koncepční stránce se co nejméně odchýlit od směru nastoleném předchůdcem, což platí také o nabídce variant.

Po laserových světlometech chtějí vývojáři BMW ohromit i organickými zadními diodovými svítilnami. Tvořené jsou elementy organických elektroluminiscenčních diod, takzvaných OLED, které jsou široké pouze 1,4 milimetru. Rozsvítit můžete každý element libovolně, což umožňuje vytvořit jakékoliv efekty.

Po našich dálnicích nesmí jezdit auta pomaleji, než 80 km/h a cyklisté a chodci mají zapovězen přístup zcela, v Jižní Koreji však "kolaře" můžete v prostoru dálničního tělesa běžně potkávat, konkrétně jižně od Soulu na desetikilometrovém úseku z Daejeon do Sejongu. Postavili jim tam totiž za svodidly v dělícím pruhu cyklostezku, nad níž jsou umístěny solární panely. Ty nejen že vyrábí elektřinu, ale současně částečně chrání cyklisty před sluncem a deštěm.

Nejnovější Renault Espace je jednoduše nepřehlédnutelný. Nepamatujeme si jiný rodinný vůz, který by vzbuzoval v ulicích našeho hlavního města tolik povyku a zájmu. Jen tak s něčím si jej nespletete a působí natolik neobvykle, že jej toužíte prozkoumat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)