Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Organické zadní svítilny BMW, již brzy na vaší M4

Ondřej Chamilla
Diskuze (52)
Koncept BMW M4 Iconic lights ukazuje nový druh zadních organických svítilen, které již brzy uvidíme na modelech M mnichovské značky. Video ukazuje, jaká to bude podívaná.

Po laserových světlometech chtějí vývojáři BMW ohromit i organickými zadními diodovými svítilnami. Tvořené jsou elementy organických elektroluminiscenčních diod, takzvaných OLED, které jsou široké pouze 1,4 milimetru. Rozsvítit můžete každý element libovolně, což umožňuje vytvořit jakékoliv efekty.

Pokud po podobných efektních svítilnách toužíte, pak si počkejte na BMW M2, které se představí v září tohoto roku ve Frankfurtu a pravděpodobně je bude mít. Podle některých zdrojů však bude tato technologie dostupná i v připravované ostré variantě BMW M4 GTS ještě o měsíc dříve.

Ondřej Chamilla
Diskuze (52)
18. 4. 2015 16:59
Re: No
hlavne je podstatne rici, ze kazde svetlo by v takovem pripade muselo (a ma) vlastni procesor a ridici jednotku. a vubec se nebudu ptat, kolik takove svetlo (trebas v pripade vymeny u bazaroveho vozidla) bude stat. coz z techto vozidel jakozto "levnych" bazarovych vozidel udela temer neprodejne stojaky.
18. 4. 2015 16:56
Re: Modrá s vrtulí
no, k tomu snad jen dodat to, ze lidske oko je na modrou barvu nejmene citlive. tzn modra barva je v tomto pripade kontraproduktivni. krom toho samozrejme neni od veci zminit, ze modra barva v doprave je povolena jen jako vystrazne svetlo pro IZS a policii.
17. 4. 2015 23:36
tohle se mi líbí
, ale jen na obrazovce počítače jako řekněme uvítací animace. Je načase přiznat si, kam patřím. Vím že nejsem potenciální kupec M3 a jasně si uvědomuji, kam se trh pohnul, takže to beru pouze jako logický trumf proti "dynamickým blinkrům" Audi. Prostě už nestačí prát se, kdo umí postavit lepší auto, to už neletí, o to už tady posledních dobře pět let nejde. Dneska je všechno podřízeno jen a pouze tomu, kdo udělá s autem větší divadlo a použijí se k tomu veškeré dostupné prostředky. Při tomto vývoji už je mi ABSOLUTNĚ jedno čím jezdím a jestli je to stará šunka a možná programově snad ani úplně nové auto nechci. Ekonomiku postavenou na byznysu s opičárnami tohoto druhu ven čert :-) A budou ty organické OLED také tak přehnaně svítit nebo se nad intenzitou někdo konečně zamyslí a zajistí, aby pobyt za rozsvícenými světly vpředu jedoucího auta byl alespoň snesitelný?...
16. 4. 2015 22:54
Re: Vážení
Tak teď jsem šel do kolen >:D Ach ty vzpomínky... >:D Měl jsem Lagunu... >:D 8-s
16. 4. 2015 22:50
Re: Styl
No nevim jestli bych si priplacel buhvijaky penize za to, aby to blikalo jen pri odemknuti auta pred rozjezdem a pak zase po zamceni tu chvilku nez to zhasne... :-!