Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 22/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Možná budete namítat, že ne všechna uvedená vozidla jsou sportovní, a my vám to rozhodně nechceme rozporovat. Podívejte se však na výběr těchto deseti automobilů optikou člověka, který řídí rád, občas se sveze i ostřeji a potěší ho, když mu automobil dokáže vykouzlit úsměv na tváři, dokáže jej odměnit a předvést mu alespoň nějaký talent v přímce i zatáčkách. Zároveň však takový člověk potřebuje praktickou karoserii, plnohodnotná čtyři místa a každodenní použitelnost. Dost možná již má děti, a tak musel vyměnit sportovní kupé za něco usedlejšího.

Poslední měsíce se pro automobilku Škoda Auto nesou v duchu nového Superbu. Po premiéře liftbacku na letošním autosalonu v Ženevě následovaly první jízdní dojmy na zahraničním území, a zároveň se začaly objevovat další zvěsti o připravované verzi Combi. Už ani ta není tajemstvím – značka ji odhalila prostřednictvím prvních oficiálních snímků.

V kvalifikaci patřila první řada Mercedesům, už třetí rok po sobě. Jenže obhájce titulu Hamilton získal svou vůbec první pole position na tomto okruhu. Rosberg neměl ve finále tolik štěstí, byl pomalejší, několikrát probrzdil a jednou se dokonce nevešel do zatáčky. Ferrari s Vettelem a Räikkönenem nerozdělily překvapivě Williamsy, ale oba Red Bully. Třetí nejstarší bez přerušení fungující stáji v dějinách F1 se nedařilo, Massa ani Bottas nepostoupili z druhé části. Mladý Sainz startoval z boxů, byl vyloučen z kvalifikace za to, že ignoroval příkaz k zajetí do boxů kvůli namátkovému převážení.

Toyotu Land Cruiser V8 jsme naposledy dostali do rukou v roce 2012, a nemohli si vynachválit poctivou rámovou konstrukci, silný motor, luxusní interiér a schopnosti v terénu. Jistě, cena pořádně vybaveného exempláře se přehoupla přes dva miliony korun, zkuste ale dneska najít podobně schopný vůz s osmiválcovým turbodieselem.

Nejprodávanější roadster světa, Mazda MX-5, se brzy představí ve své čtvrté generaci i nám v Evropě. Podle všeho má vůz dobře našlápnuto, zejména při pohledu na nadšené vývojáře vozu, kteří hovoří o ztělesnění svobody pohybu, o tom, že Miata je více než jen vůz pro dopravu z bodu A do bodu B, a také o perfektních jízdních zážitcích za volantem.

Tovární jezdec Koenigseggu Robert Serwanski se vydal s modelem One:1 na okruh Suzuka, aby ukázal, co tam švédský supersport dokáže. Jízda je naštěstí natočena na kameru, a tak lze vidět, jak brutálně tento vůz řadí i zrychluje, jak dokonce dokáže i driftovat a záznam ukazuje i rychlost vozu, který trať údajně zajel v čase 2:17.57.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)