Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 40/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Když jsme vám na začátku minulého týdne přinesli článek o nové Škodě Fabia a prvních statických dojmech, zmínili jsme se o malém překvapení. V prostorách fotografického ateliéru na pražském Strahově, kam jsme mohli vstoupit za přísných bezpečnostních opatření, se nám totiž představila také praktičtější varianta kombi. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, v době naší návštěvy však stále nebylo jasné, zda ji Škodovka v Paříži skutečně odhalí. Nicméně i tohle se včera odpoledne potvrdilo, na web totiž unikly první fotografie.

Přestože si Škoda Fabia třetí generace odbude svou světovou premiéru na blížícím se autosalonu v Paříži, kde se podle oficiálních informací ukáže také kombi, nyní je všechno definitivně prozrazeno. Do této chvíle totiž Škodovka nevypustila ani jedinou fotku praktičtější varianty!

Dostalo se k nám cenové srovnání od samotné automobilky Škoda, která jím demonstruje výhodnost nové Fabie ve srovnání s předchůdcem. Porovnávají se vždy jednotlivé stupně výbavy, u novinky zvané Active, Ambition a Style, u Fabie II se nejvyšší stupeň nazývá Elegance. Součástí všech je paket PLUS, který cenu mírně navyšuje. Samozřejmostí je srovnání podobně výkonných motoru.

Na první pohled relativně nevině vyhlížející ocelový oblouk, rozkročený do šířky přes 7,3 metru je ukotven necelého půl metru do země a připraven zastavit i těžká nákladní vozidla.

Jakmile začne nějaká automobilka působit na zahraničním trhu, musí počítat s tím, že si její jméno tamní obyvatelstvo přizpůsobí svým zvyklostem a pokoušet se je od základu přeučovat může působit poněkud komicky (zdravím do "hjondé"). Pak jsou ovšem i případy, kdy se vžije výslovnost, nemající nic společného se zemí vzniku, ani s místními zvyklostmi a zasloužilo by si to nápravu. Kde se asi vzalo z noblesního Dacia to ohavné "dáčia"? Říkáme snad "čikán", "čibule" nebo "peničilin"?

Přiložená videa ukazují reakce pěti žen, které se posadily na místo spolujezdce v opravdu rychlých vozech. Některé modely možná poznáte i podle interiéru, stojí však za připomenutí, že v krátkých snímcích mimo bujaře obdařené slečny figuruje například Lamborghini Gallardo ,Chevrolet Corvette C7 nebo třeba Corvette Z06. Všechny vozy dosahují výkonu přes 1000 koní a je velice zajímavé sledovat, jak se jindy sebevědomé (a možná i cílevědomé) slečny zachovají při brutálním zrychlení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)