Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 50/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

První nákladní automobil byl v Kopřivnici vyroben v roce 1898 a k jeho pohonu sloužila dvojice ležatých dvouválců značky Benz u zadní poháněné nápravy. V roce 1900 zde vznikl parní omnibus a teprve v roce 1907 se objevuje další užitkový model.

Když jsem se v posledních dnech probíral nejnovějšími výsledky nárazových testů Euro NCAP, vzpomněl jsem si na jednu, dnes už docela fousatou akci, z mých úplných novinářských začátků. Tehdy, přesně před deseti lety, jsme ve Světě motorů přinesli reportáž z vlastního crash testu. Obětí se stala letitá Škoda 105.

Monitorování tlaku v pneumatikách TPMS (Tire pressure monitoring system) není ničím zcela novým. Z evropských aut jej poprvé mělo BMW řady 7 (E38) v roce 1998, od roku 2001 je v Renaultu Laguna, od 2002 ve Volkswagenu Touareg.

Pokud na českých silnicích potkáte testovací Škodovku na zelených značkách, nemusíte nutně mluvit o štěstí. Na dálnicích, hlavně pak na D11 (Praha – Hradec Králové) a R10 (Praha – Mladá Boleslav) se jich každoročně prohánějí desítky, a ostatní řidiči mohou pouze odhadovat, co za systém či mechanický prvek právě podléhá zkouškám v běžném provozu. Pokud je karoserie maskovaná, jde do tuhého, a řidiči se nezřídka snaží „uprchnout“.

Kdo má závodění v krvi, ten se jej nevzdává, dokud je živ. Spousta slavných závodníků motoristické historie ale nikdy nezůstala pouze u jedné disciplíny a výjimkou není ani přechod ze dvou kol na čtyři a naopak. Příkladem takového borce je devítinásobný mistr světa MotoGP Valentino Rossi, který umí skvěle kočírovat také rallyové speciály.

Německá automobilka zveřejnila videoklip, na němž projíždí crossover GLA 45 AMG městem v doprovodu běžícího panáčka Super Mario ze slavné videohry. Jde o součást nové kampaně, která zahrnuje mimo jiné i speciální bonusy ke zmíněné hře, v nichž si Super Mario přijde do dealerství značky pro GLA a zahraje si s ním i v novém levelu ParkHaus Madness. Jak bude nový level vypadat, můžete také zahlédnout ve videoklipu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)