Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tajemná Škoda Yeti zachycena v Česku. Že by mula pro Snowmana?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
Testovacích mul jsou v Česku plné silnice. Jenom zřídka se ale jejich řidiči snaží uprchnout před objektivy fotoaparátů. Tak jako ten v jedné nikterak maskované Škodě Yeti na dálnici D11.

Pokud na českých silnicích potkáte testovací Škodovku na zelených značkách, nemusíte nutně mluvit o štěstí. Na dálnicích, hlavně pak na D11 (Praha – Hradec Králové) a R10 (Praha – Mladá Boleslav) se jich každoročně prohánějí desítky, a ostatní řidiči mohou pouze odhadovat, co za systém či mechanický prvek právě podléhá zkouškám v běžném provozu. Pokud je karoserie maskovaná, jde do tuhého, a řidiči se nezřídka snaží „uprchnout“.

Jenže příběh, který se nedávno stal našemu čtenáři, měl trochu jiný scénář. Na dálnici z Prahy do Hradce Králové dojel obyčejně vypadající Škodu Yeti 4x4 se zelenými poznávacími značkami, jejíž řidič se ale choval jinak než obvykle.

„Na modré Yetině nebylo vůbec nic zvláštního kromě poměrně nízkých, úzkých pneumatik, a většího prostoru mezi nimi a blatníky. Spolujezdec jen tak ze zvyku začal SUV natáčet, když to ale řidič ve Škodovce zmerčil, začal se chovat divně. Stáhnul se za nás a nechtěl předjet, ani když jsme oba snížili rychlost na 80 km/h. A ještě vytáhnul telefon a začal si nás fotit. Na konci hradecké dálnice se u sjezdu na Opatovice nad Labem pokusil o únik, naneštěstí pro něj jsme ale měli namířeno stejným směrem. Na konci silnice R35 se otočil a vyrazil opět na Prahu,“ uvedl pro Auto.cz čtenář, který zároveň poskytnul krátké video.

Překvapení našeho čtenáře chápeme, dali bychom však ruku do ohně za to, že měl řidič ke svému jednání pádný důvod. Už v březnu letošního roku se nám totiž dostaly do rukou špionážní fotografie jedné z testovacích mul nové Škody Snowman (snímky najdete v galerii), která se podle dosavadních informací představí na podzimním autosalonu v Paříži. „Očekáváme, že druhá polovina příštího roku bude ve znamení nástupu výrazné SUV ofenzívy značky Škoda. Ve 4Q příštího roku představí Škoda Auto ve světové premiéře své sedmimístné SUV," nastínil situaci okolo Snowmanu tiskový mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc.

V případě vozu z minulého týdne se podle našeho názoru mohla testovat elektronika či specifické komponenty podvozku, ani po detailním prozkoumání záznamu jsme však kromě nevýrazně většího prostoru mezi pneumatikami a blatníky na nic zásadního nenarazili. Možná si jenom testovací řidič s naším čtenářem trochu pohrával.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
13. 12. 2015 13:10
Re: SUV?
daleko hečí s novou maskou je dacia duster ,je lepší v terenu yeti je neco jako menší tuareg :no:
13. 12. 2015 13:10
Re: vemeno
Pravda je takové ,že lidi si pořád namlouvaji ,že maji škodu ,ale kde? Škoda posledni fa-forman byla škoda.Dnes ty auta jsou spíše škoda penez.No renault vlastni nejake procento lady ,ale má sve motory .Sháde nemá nic jak je to možné kde je chyba v renault nebo vágenu at si přebere každy sám >:D >:D
7. 12. 2015 22:29
Re: vemeno
kdyby mel Ladu Vestu, tak je mu v zime teplo a jeste ma na nataceni volne ruce

V6
7. 12. 2015 22:26
Re: Snowman
Dobre ctení ! Zas mam odkud opisovat aby vypadalo ze se znam s CO KOTY. Tedy napriklad Jirka Duchon kterého zna pulka novinaru.
7. 12. 2015 20:01
Re: vemeno
To přece nebyl řidič, kdo točil, ale spolujezdec! Je to v článku, tak to bude pravda. >:D