Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Federal-Mogul Campus: Pomoc laikům i servisům

Ladislav Černý
Diskuze (1)
Federal-Mogul nabízí bezplatnou pomůcku pro flexibilní odbornou přípravu a vzdělávání automechaniků. Postupně se rozšiřuje.

Technika automobilů se nestále zdokonaluje a stává se složitější. Proto automechanici i majitelé vozidel chtiví si aspoň něco málo na svém miláčkovi udělat shánějí běžně dostupné i nové informace. Ty jsou v každém případě k nezaplacení. Společnost Federal-Mogul přišla s projektem nazvaným Campus, který po bezplatné registraci na webovém rozhraní otevře brány do základních i složitějších automobilových celků. Webové rozhraní nabízí

také český jazyk.

Rozvíjení dovedností, zlepšování technických schopností a průběžné získávání nejnovějších informací o vývoji systémů a komponentů je nesmírně důležité jak pro začínající, tak zkušené automechaniky. On-line platforma Campus umožňuje vstupovat do jednotlivých výukových modulů, nabízí bezplatné technické školení, návody na zjišťování a odstraňování závad a údaje o aplikaci výrobku. Do budoucna bude také nabízet zdokonalování obchodních znalostí a dovedností.

Nový zdroj informací může posloužit jako doplněk odborného vzdělávání pro učně. Poskytuje přehled o tom, co je třeba k osvojení nejlepšího z praxe v tomto oboru.

Školení je připravené ve třech základních sekcích: motor, brzdy a součásti podvozku. Každá obsahuje různé úrovně náročnosti – podrobnosti informací. Do budoucna je plánováno další rozšíření jejího současného obsahu a zařazení dalších modulů, které se budou blíže zabývat specifickými tématy. První rozšířené moduly se budou zabývat optimální praxí při instalaci brzdových systémů. Vzdělávací instituce, které používají Federal-Mogul Campus jako výukový prostředek, společnosti Federal-Mogul zasílají své názory a připomínky a tím umožňují další zlepšování této služby.

„Není obvyklé, když společnost jako Federal-Mogul umožní veřejnosti bezplatně využívat obrovskou zásobu svých bohatých odborných znalostí. My si však uvědomujeme, jak je důležité rozvíjet dovednosti současných automechaniků a napomáhat správnému využívání dnešních technologií,“ uvedl Rostislav Psota, regionální marketingový manažer společnosti Federal-Mogul.

Velkou výhodou Campusu je to, že se uživatelé mohou učit dle svého zvoleného tempa. Pokrok dosažený v učení si postupně ukládají, takže nemusí již naučenou látku po svém výstupu z modulu a dalším vstupu znovu opakovat. Tuto možnost ocení zejména učni, kteří nástroj Campus používají jako druhotný zdroj při výuce.

Všechny zdroje informací jako údaje o výrobcích, marketingové a technické výukové materiály, grafy a obrázky si uživatelé mohou vyhledat a stáhnout, aby si rozšiřovali schopnosti v oblasti diagnostiky. Campus lze otvírat v různých formátech, jelikož internetová stránka je kompatibilní s většinou nejčastěji používaných počítačových a mobilních platforem. Pokud si ji uživatel otevře například na iPadu nebo na zařízení s operačním systémem Android, automaticky se přizpůsobí velikosti displeje. Aplikaci pro iPad lze stáhnout zdarma na App Store.

Interaktivní výukové moduly jsou přístupné nonstop, stejně jako technická knihovna. Campus napomáhá získávání informací interaktivní a poutavou formou, přizpůsobuje obsah stupni znalostí a dovedností každého uživatele. Moduly jsou proto dostupné na přípravné, základní a pokročilé úrovni. Tento způsob umožňuje obsáhnout široké spektrum zájemců, od učňů, kteří si tímto způsobem chtějí ověřit znalosti získané v rámci moderní odborné výuky, až po zkušené technické specialisty,potřebující si osvěžit své vědomosti či získat informace o nově zaváděných a čím dál složitějších systémech.

Ladislav Černý
Diskuze (1)