Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari GG50: jubilejní model ItalDesignu

Libor Zezulka
Diskuze (31)
Giorgetto Giugiaro oslaví v Tokiu své padesátileté působení v oblasti automobilového designu. Jak? Přece novým konceptem Ferrari.

O možnosti oslavit své padesátileté působení v oblasti automobilového designu vytvořením nové studie Ferrari hovořil Giorgetto Giugiaro s šéfem slavné italské automobilky na autosalonu v Paříži v roce 2004. Luca di Montezemolo s nápadem souhlasil, nicméně osobně vybral model, na jehož základě koncept vyroste (Ferrari 612 Scaglietti) a zároveň legendárnímu designérovi uložil podmínku, že jeho výtvor musí perfektně zapadat do portfolia značky.

Giorgetto Giugiaro se zhostil práce s vervou, zachoval rozvor, ale celkovou délku zmenšil především na úkor zadní části o celým 90 mm, takže studie měří na délku 4810 mm. Zploštělá 95litrová nádrž nalezla místo pod podlahou (původně za zadními sedadly), což se projevilo zvětšením zavazadlového prostoru z 240 na 270 litrů v základním stavu, sklopením sedadel se objem zavazadelníku nafoukne až na 500 litrů.

Vnější design Giugiaro ozvláštnil přepracovanou přední částí s novým nárazníkem, kapotou, upravenou maskou a úzkými, vertikálně umístěnými xenonovými světlomety, jako i dynamickými boky s novými vnějšími zpětnými zrcátky. Největší změny prodělala zadní část, která v podání studie vypadá mohutněji a dynamičtěji. Zadní světlomety využívají pochopitelně LED technologii, víko se otevírá stejně jako u klasického hatchbacku.

Kouzlilo se rovněž uvnitř. Díky nově uspořádané zadní části se zvětšil prostor na zadních sedadlech, mírně se změnila palubní deska, sedadla pokrývá béžová kůže.

Libor Zezulka
Diskuze (31)
18. 10. 2005 20:09
Re: MAZDA V RAUŠI
:-) :yes: