Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari přiveze do Goodwoodu zakázkový spider 458

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Ferrari se na Festivalu rychlosti v Goodwoodu pochlubí několika kousky z aktuální produkce, mimo jiné i 458 Spider v bílé perleti.

Tradiční Festival rychlosti (Festival Of Speed) se koná v Goodwoodu již tento víkend. Začíná ve čtvrtek 11. července a končí v neděli. Vzpínající se koník z Maranella nemůže chybět, na pozemky Lorda Marche přiveze několik exemplářů z aktuální produkce, ovšem řádně vycizelovaných v zakázkovém hávu.

Ferrari má svůj individualizační program nazvaný trochu paradoxně anglicky Tailor-Made, trojice kolekcí se jmenuje italsky Scuuderia, Classica a Inedita. Současnou modelovou paletu je tak schopné uzpůsobit vkusu jednoho každého zákazníka. Žádné absurdity se nekonají, ladí se hlavně vnější vzhled a vnitřek aut, ale klienti si odvezou výjimečný vůz, který nikdo jiný nemá. Jeden z nich si postaví do garáže 458 Spider v atypické bílé perleťové barvě. Lak Ice White Pearl doplňují středové modrošedé pruhy Grigio Silverstone. Interiér je vyveden v černé a šedé kůži kombinované s Alcantarou. Karbonová část přístrojové desky je ozdobena bílým pruhem, který odpovídá odstínu laku karoserie. Je nutné dodat, že netradiční kombinace dvoumístnému spideru docela sluší...

Dalším vystaveným autem bude Ferrari FF. Na něm zaujme interiér, sedadla jsou čalouněná tmavě modrou kůží, exteriér pak pokrývá kompletně barva Grigio Silverstone. Pomyslnou třešničku na dortu představuje obří panoramatické skleněné střešní okno. Návštěvníci mají možnost obdivovat i model F12berlinetta. Sám Eric Clapton se pochlubí svým na zakázku postaveným SP12 EC. Jeho vznik byl inspirován klasickým 512 BB, které měl slavný hudebník celkem tři. Jediné SP12 EC si převzal loni v květnu.

Španělský závodník Marc Gené prožene po goodwoodské trati tři roky starý monopost formule 1 F10. Nejnovější LaFerrari ovšem v areálu letos bohužel nenajdeme.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)