Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari svolává modely 458 a California kvůli klikové hřídeli

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Svolávací akce se netýkají jen velkých výrobců obyčejných aut. Své mouchy mohou mít i supersporty. Dokonce i ty z Maranella.

Ferrari se podařilo vyřešit problémy s nevalnou kvalitou výroby i následnou spolehlivostí již v devadesátých letech, ale to neznamená, že auta nemohou mít výrobní vady. Aktuální svolávací akce se týká modelů 458 a California.

Samozřejmě, nejsou to statisíce vozů jako v případě velkých producentů. Problém se týká klikové hřídele v celkem 206 exemplářích z 13 tisíc dosud vyrobených. Například v Británii je jich postižených jen šestnáct, deset Californií a šest 458.

Zpracování hřídele se nepovedlo tak, že může vyvolávat nežádoucí vibrace. Co udělá vibrující „klika“, je celkem zřejmé: v motoru zarachotí, je konec a můžete si jej tak maximálně vystavit v garáži. V případě Ferrari se navíc rozhodně nejedná o levnou výměnu...

Ale doufejme, že se nenajde zákazník, který by měl až takovou smůlu, a všem bude stačit nová hřídel. Z Maranella zaznělo oficiálně: „Informujeme všechny postižené klienty a prosíme je, aby svůj vůz předali místnímu dealerovi. Ten se již postará o patřičný servis.“

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Choochoo
9. 5. 2012 22:58
Re: :D
:yes: >:D >:D >:D
9. 5. 2012 22:35
Re: :D
Kluk má Italii a dcerka Californii. To až ráno pojedou do školy, tak se poperou o klíčky od mýho Astona DBS. :-) :-) :-)
Avatar - deliqent4
9. 5. 2012 21:39
:D
sakra musím jet k dealerovi :DDD