Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors zvítězila v americké studii kvality nových vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Automobilka General Motors uspěla v hodnocení kvality nových vozů na americkém trhu. Vyplývá to z výroční studie společnosti J.D. Power and Associates.

Průzkumu se zúčastnilo zhruba 86.000 majitelů vozů z letošního modelového roku. Případné problémy s automobilem měli ohlásit během prvních 90 dnů vlastnictví vozu. General Motors od nových majitelů aut dostala více kladných ohlasů než ostatní automobilky.

GM nad ostatními automobilkami zvítězila druhý rok za sebou. Ceny za prvotní kvalitu aut dostalo šest jejích modelů. Pět cen si odneslo Hyundai. Uspěly také další značky: Porsche od německého Volkswagenu před Jaguarem od indické Tata Motors a Lexusem od japonské Toyoty.

Studie byla zveřejněna v den, kdy šéfka General Motors Mary Barraová podruhé vypovídala před americkými zákonodárci kvůli skandálu se závadou na spínači zapalování. GM kvůli této závadě počátkem roku svolala do servisů 2,6 milionu vozů, ale až dlouho poté, co se o problému její zodpovědní zaměstnanci dozvěděli.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
20. 6. 2014 09:47
Re: Nerozumím
Vo filcke si na ine zvyknuty ze ;-)
20. 6. 2014 09:24
Re: Nerozumím
Porovnávat starou Astru je už trochu mimo. Dnešní Astra nebo Insignia jsou naopak dost nedoceněným vozem. Zpracování možná není VW, ale motory super, jízdní vlastnosti velmi dobré a celkově ta německá kvalita tam prostě je...a cenově v pohodě.
20. 6. 2014 09:13
Re: Nerozumím
No a když to srovnáš s auty stejného stáří, co slouží jako ta astra (náhradní vozidlo)? Nelze na základě krátké jízdy s jedním vylágrovaným kusem hodnotit kvalitu nových vozů celého koncernu. I když u tebe to lze. Pak ti ale doporučuji svézt se starým korejským pekáčem s 250 tis. na hrbu. Jsem zvědav, jestli i pak budeš diskusně onanovat u H/K.
19. 6. 2014 21:45
Re: Nerozumím
Dneska koukam, si se na Opel zameril. Jenze GM neni jen Opel. Popravde nevim co se ti i na te minule Astre, mimochodem H, nelibilo, protoze i ta ma interier lepsi nez dnesni ceed, z hlediska ovladacich prvku, ty kia-world (toppore). A zkus si ty auta dostat obe na hranu pri jizde a ver mi ze Ceed konci daleko driv, ikdyz ma viceprvek vzadu. Bohuzel ho neumi dostatecne vyuzit...
Avatar - skejpa
19. 6. 2014 16:13
Re: Nerozumím
Já jezdil Astrou docela dlouho a zrovna nedávno jsem jel Ceedem do Bratislavy (vzpomněl jsem si na to podle tvého nicku) a nějaký velký rozdíl jsem tam teda nepocítil.

Sranda na téhle statistice je, že to je spolehlivost nových vozů do 3 měsíců jejich stáří. Tak to jako promiňte ale když mám auto 3 měsíce, tak to beru jako samozřejmost, že se nic nepokazí...