Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Francie, kvalifikace: Pešek je pátý

Roman Daněk
Diskuze (3)
Do nedělního závodu si ve Francii vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Pasini, Pešek spadl, ale je pátý; MotoGP - Edwrds.

125 cm3

Pátek - První měřený trénink vyhrál mladíček Brydley Smith továrního týmu Repsol Honda před Gadeou a Talmacsim. V páteční kvalifikaci zajel nejlepší čas Gabor Talmacsi, Lukáš Pešek si pátým místem zajistil dobrou odrazovou příčku před sobotním rozřešením tajenky zvané "Postavení na startu".

Sobota - V druhém tréninku našeho Lukáše Peška porazil jen Mattia Pasini. Kvalifikaci začal Pešek dobře, dlouhou dobu figuroval na prvním místě, ale poté chyboval a spadl. Z čela jej sesadil Pasini a i když se Lukáš stihl vrátit a zajel dvě rychlá kola, vklínili se před něj ještě další tři jezdci. Pole Position vybojoval letos už potřetí Pasini, Pešek odstartuje v nedělním závodě z pátého místa.

Postavení na startu - 1. Pasini, 2. Smith, 3. T. Koyama, 4. Faubel, 5. Pešek, 6. Gadea, 7. Iannone, 8. Talmacsi, 9. Ranseder, 10. di Meglio.

250 cm3

Pátek - V prvním tréninku obsadili pomyslné podium tři Španělé: Barbera, Lorenzo a Simon, ale v kvalifikaci všem vypálil rybník Fin Mika Kallio. Náš Karel Abrahám si v pátek zajistil provizorní 16. místo.

Sobota - Sobotní ranní trénink vyšel nejlépe obhájci titulu, Jorge Lorenzovi, a svou rychlost potvrdil i v druhé kvalifikaci. Druhé místo vybojoval Simon a trio Španělů na špici doplnil Barbera. První řadu zakončuje Thomas Lüthi. Velmi silná je i celá druhá řada, kde je mistr světa třídy do 125 cm3, Alvaro Bautista, dále de Angelis, Simoncelli a Dovizioso. Náš Karel Abrahám si sice zlepšil čas o tři čtvrtiny sekundy, ale i přesto klesl o jednu příčku.

Postavení na startu - 1. Lorenzo, 2. Simon, 3. Barbera, 4. Lüthi, 5. Bautista, 6. de Angelis, 7. Simoncelli, 8. Dovizioso, 9. Kallio, 10. H. Ayoama ... 17. Abrahám.

Moto GP

Pátek - Dani Pedrosa v pátečním prvním tréninku pozvedl prapor týmu Repsol Honda, který letos stále čeká na výraznější úspěch. V druhém měření sil vystrčil drápky vítěz Marco Melandri, za to Rossi dojel až na 11. místě a obhájce titulu, Američan Hayden, skončil až na 17. příčce.

Sobota - V třetím měřeném tréninku John Hopkins z týmu Rizla Suzuki porazil Toniho Eliase s motocyklem značky Honda. Během kvalifikace se na špici objevil John Hopkins, Casey Stoner a nečekaně i domácí jezdec Sylvian Guintoli. Zhruba 15 minut před koncem kvalifikace zajel vynikající čas Carlos Checa, posunul se na první místo a čekal, co na to konkurence. V posledních sekundách kvalifikace sebral Colin Edwards Pole Position Stonerovi

Postavení na startu - 1. Edwards, 2. Stoner, 3. Checa, 4. Rossi, 5. Hopkins, 6. Elias, 7. Hayden, 8. de Puniet, 9. Melandri, 10. Pedrosa.

Roman Daněk
Diskuze (3)