Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda podporuje “Adiante Tour” svými vozy Civic IMA

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Honda dnes ohlásila, že poskytne celkem pět vozidel, včetně tří ekologických vozů Civic IMA s moderním hybridním systémem “IMA” a také Stream a CR-V, jako doprovodné vozy pro prototyp „Nuna 2“. Solární automobil přijede také do Prahy.

Tisková zpráva automobilky Honda:

Honda dnes ohlásila, že poskytne celkem pět vozidel, včetně tří ekologických vozů Civic IMA s moderním hybridním systémem “IMA” a také Stream a CR-V, jako doprovodné vozy pro prototyp „Nuna 2“. Nejrychlejší vozidlo na solární pohon na světě, “Nuna 2”, uskuteční jízdu napříč Evropou, z Řecka do Portugalska, od 29. května do 11. června.

Tato jízda nese název Adiante, což v portugalštině znamená „lépe, vpřed“, a je symbolem mimořádného úsilí mládí, techniky a vytrvalosti, zajišťujících pokrok směrem do udržitelné budoucnosti. Honda Nederland B.V. podpoří tuto jízdu, protože vyzývá k ochraně celosvětového životního prostředí. K tomuto cíli směřují nejen výrobky firmy Honda, ale i procesy používané pro jejich výrobu. Systém IMA je toho dobrým příkladem. Adiante je studentskou iniciativou, výzvou mladých lidí, ukazující čeho lidé mohou dosáhnout pomocí novátorských a dlouhodobě udržitelných technologií. Projetím 6.500 km dlouhé trasy přes celou Evropu bez použití jakéhokoliv druhu paliva tak nejen otevírá další možnosti každodenního použití dlouhodobě udržitelných vozidel, ale také ukazují, že mládí je schopno přijímat velké výzvy s důležitými základními hodnotami, jakými jsou snaha a ctižádost. Firma Honda si je vědoma, že právě tímto způsobem je možno zajistit lepší budoucnost.

Kromě vozidel se solárním pohonem Evropou se uskuteční také akce evropských dětí s Nuna 2, které zorganizují celoevropskou soutěž v kreslení na téma trvale využívatelné energie. Tím, že tým projede všemi zeměmi, zapojenými do akce Adiante, a shromáždí tyto výkresy, bude také schopen představit “tavící kotel” vizí dětí z celé Evropy. A jelikož dnešní děti jsou manažery budoucnosti, bude tato akce úvodem k vytváření „čisté“ budoucnosti.

Dne 11. května pod dohledem nizozemského ministra životního prostředí a za přihlížení stovek dětí převzala Nuna 2 na Binnenhofu v nizozemském Haagu oficiální nizozemskou poznávací značku. To bylo oficiální zahájení jízdy Adiante a Nuna 2 odstartuje 29. května 2004 z Atén.

Do Prahy přijede „Nuna 2“ 2. června 2004 a prohlédnout si ji můžete na Můstku od 16.00 hod.

Více informací o solárním vozidle (i v českém jazyce) naleznete na:

www.nuna2.com .

Ondřej Láník
Diskuze (0)