Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Genesis: Konec osmiválců v základních modelech

David Bureš
Diskuze (7)
Základní varianty Genesisu sedan budou poháněny vidlicovým šestiválcem.

Hyundai zveřejnil informace o sedanu Genesis modelového roku 2013. Tou nejdůležitější změnou je konec osmiválců v základních modelech. Vidlicový osmiválec bude určen výhradně pro vrcholnou verzi R-Spec.

Dosud byly v nabídce dva osmiválce – 4,6litrový a pětilitrový. Ten větší, 5,0 Tau V8 s přímým vstřikováním GDI a variabilním časováním ventilů D-CVVT bude dodáván už jen pro variantu R-Spec. Jeho parametry zůstávají na stejné úrovni jako doposud, nabízí 320 kW při 6400 min-1 a 510 Nm při 5000 min-1.

Motor je kombinován s osmistupňovou samočinnou převodovkou z dílny Hyundai, která nabízí také ruční řazení. Dva převody navíc proti šestistupňovému automatu pomáhají se zkrácením akcelerace, zlepšením plynulosti řazení a zvýšením účinnosti převodovky.

Jednotka 3,8 V6 Lambda rovněž disponuje přímým vstřikováním paliva GDI a variabilním časováním ventilů D-CVVT. Její výkon činí 249 kW, točivý moment pak vrcholí hodnotou 394 Nm. Šestiválec rovněž spolupracuje s osmistupňovým automatem.

Za příplatek (u R-Spec standardně) je multimediální systém DIS s navigací, ovládaný prostřednictvím osmipalcové obrazovky. Jeho ovládání má být intuitivnější, vylepšeno bylo také ovládání hlasem. Potřebná data mohou být uložena na harddisk s 64 gigabyty, nechybí ani možnost streamování hudby pomocí Bluetooth.

Na přání je dodáván také informační a zábavní systém Blue Link. Ten umožní získat informace o počasí v dané lokaci nebo zavolat asistenční službu, také například upozorňuje na blížící se termín pravidelné servisní prohlídky.

David Bureš
Diskuze (7)
16. 8. 2012 19:16
Re: nechutnej plagiát
yntelygence co to prosím tě je? Inteligenci znám ale yntelygneci máš asi jen ty co :*) To víš šichta končí všem co chodí do práce, ale to vy nepřizpůsobiví neznáte. Jaké jev ústeckém kraji? Temno co? To víš je vás tam hodně.
Avatar - Katikakus
16. 8. 2012 17:28
Re: nechutnej plagiát
Aaa, yntelygence dorazila... >:-[] Skoncila ti sichta, Peto?
16. 8. 2012 15:38
Re: nechutnej plagiát
Slovo odborníka na solvo vzatého. Že to říkáš zrovna Ty posero >:D
16. 8. 2012 15:29
Kopie
Hned několika aut najednou :no: Hnus a trapnost první třídy :no:
Avatar - Katikakus
16. 8. 2012 15:16
Re: nechutnej plagiát
Tak proc to delas, kdyz te to nebavi? Zkus tedy vymyslet neco vlastniho... :-!