Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai musí šetřit. Prý za to může málo modelů SUV

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor kvůli klesajícímu zisku zavádí úsporná opatření. Zároveň řeší nedostatek sportovně-užitkových vozů (SUV) ve svém sortimentu.

Agentuře Reuters to řekli nejmenovaní vedoucí pracovníci podniku. Hyundai vyrábí auta i v České republice.

V nabídce automobilky Hyundai převažují sedany nad modely SUV, které v poslední době na řadě trhů získávají na popularitě. "Snažíme se řešit nesoulad mezi trendem na trhu a naším sortimentem," uvedl jeden ze zdrojů s odkazem na nedostatek modelů SUV. "To je dlouhodobější plán. Prozatím se snažíme šetřit každou minci," dodal.

Vedoucí pracovníci Hyundai od října přistoupili na desetiprocentní snížení mezd, což v automobilce představuje první opatření tohoto druhu za posledních sedm let. Úsporné kroky podle zdrojů zahrnují také například škrty v oblasti cestování zaměstnanců či omezování tisku dokumentů. "Nacházíme se v nouzovém módu řízení," uvedl jeden ze zdrojů.

Podle analytiků ze společnosti Hi Investment & Securities však podobná úsporná opatření výrazněji nezlepší finanční výsledky podniku a jsou spíše symbolická.

Automobilka agentuře Reuters sdělila, že "podniká různá opatření ke snížení nákladů" v reakci na klesající poptávku a rostoucí podnikatelskou nejistotu. Žádné podrobnější informace neposkytla.

Čistý zisk automobilky Hyundai se v letošním třetím čtvrtletí snížil o deset procent na 1,06 bilionu wonů (22,8 miliardy Kč). Firma tak vykázala už jedenáctý pokles čtvrtletního zisku za sebou. Zisk dosáhl nejnižší úrovně ze téměř sedm let a zaostal za očekáváním analytiků.

Hyundai spolu se sesterskou automobilkou Kia Motors tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Podle některých odhadů by se prodej skupiny mohl v letošním roce dostat pod osm milionů vozů. To by znamenalo první pokles od roku 1998, kdy Hyundai firmu Kia koupil.

Minulý týden automobilka Hyundai uvedla, že v příštím roce počítá s oživením prodeje. Podle zdrojů Reuters chce firma podpořit prodej malým SUV s projektovým označením OS určeným pro Jižní Koreu, Spojené státy a Evropu.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
28. 12. 2016 12:20
Ano, Ano, Ano, Blíží se kolektivní vyjednávání
NEdaří se jako pokaždé, když se má s novým rokem zasedat ke kolektivnímu vyjednávání. Po vyjednáváním se bude zase střílet superlativy. :no:
28. 12. 2016 06:10
Re: Rostoucí podnikatelská nejistota si vybírá svou daň!
Uzasny! Vyborne jsem se u ranniho kafe pobavil! :yes: :-)

Prekvapuje me mnozstvi sucharu co sem chodi. Rozhodne nejvtipnejsi prispevek za spousty tydnu
>:D
27. 12. 2016 22:48
Re: Rostoucí podnikatelská nejistota si vybírá svou daň!
Tímto přispěvkem jsem si utvrdil, že zde posílají přispěvky 15letí chlapci, co nemají přehled jak to ve světě byznysu chodí. Končím se čtením těchto krávovin
27. 12. 2016 19:58
Re: Rostoucí podnikatelská nejistota si vybírá svou daň!
Supr prispevek.
[odkaz]
Avatar - 3_diamanty
27. 12. 2016 19:26
Re: prosinec 2007?
??? ;-)

aj tebe stastne a vesele