Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Icona Vision Gran Turismo: Další šílená vize futuristického závoďáku

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Mladí designéři mají invence dost. Dokazuje to návrh francouzského studenta pro tvůrce hypersportu Vulcano: italskou Iconu.

Společnost Icona si pamatujeme z nedávné doby jako tvůrce titanového hypersportu Vulcano. Ten pohání kompresorový osmiválec 6,2 l s výkonem 670 koní (493 kW) a točivým momentem 820 N.m, který přenáší šestistupňová převodovka. Střela je schopna dosáhnout stovky z klidu za 2,8 s a dvojnásobku během 6,8 s. Původní prototyp z roku 2013 byl ještě hybridní a v útrobách měl motor V12, od autosalonu v Šanghaji před třemi lety ale uběhla dlouhá doba.

Italská Icona se navíc nyní přidává k výrobcům, kteří během posledních let představili svoje koncepty pro hru Gran Turismo 6. Někteří je dotáhli až do podoby funkčního vzorku. O tom si zatím manufaktura může nechat jenom zdát. Nápad se navíc zrodil v hlavě zatím ještě studujícího designéra Juliena Fesqueta a nikoli přímo na Apeninském poloostrově.

Všechny virtuální studie byly opravdu hodně futuristické a jak napovídají zveřejněné Francouzovy kresby, ani icona není výjimkou. Vypadá opravdu až divoce, koneckonců ani Vulcano není nějakou šedou myší. U exotu, pokud by se zrodil a jezdil, pochopitelně nikdo neočekává silniční homologaci. Dvoumístný spider se pohybuje mezi retrem a hypermodernou.

Závodní vůz má vpředu mohutné ostré dvojité křídlo. Při pohledu shora připomíná dvoumístnou formuli obalenou nezbytnými blatníky nahlížejícími právě do minulosti. Designér navrhl rám i karoserii v jednom bloku z titanu. Na sedadla taktéž navazuje za nimi umístěný, pochopitelně imaginární motor. Zadní části šílené konstrukce dominuje obří aktivní křídlo a tenounké diodové pásy coby koncová světla.

V tomto případě se ale jedná opravdu o vizi, která zatím nemá ani oficiální schválení do hry. Těžko ještě nějaká automobilka, byť miniaturní vstoupí do už dávno rozjetého vlaku jménem Gran Turismo 6. Nebo že by se jí někdo v Iconě chytil? Sama firma na studentském projektu evidentně participovala a na skicách je i patřičné logo... Takže možná si s ní ještě virtuální hráči opravdu zajezdí. Nebo budou spíše čekat na sedmičku?

Aleš Dragoun
Diskuze (0)