Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Icona Vulcano Titanium opět na scéně: Objeví se v Pebble Beach

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zdá se, že projekt sportovního auta s titanovou karoserií není mrtvý. Evoluce kupé Icona Vulcano bude vystavena Pebble Beach Concours d’Elegance

Vzpomínáte si ještě na automobilový projekt Icona Vulcano? Nedivil bych se, kdyby ne, bylo to v roce 2013 a nešlo zrovna o masivně marketingově podporovaný projekt. Firma Icona byla založena v Itálii, ale sídlí v Šanghaji a zabývá se zajišťováním dodávek italského designérského a technického know-how čínským firmám. Kupé Vulcano tak bylo původně zamýšleno především jako způsob prezentace schopností firmy.

Něco se ale změnilo a Icona nyní vážně zvažuje malosériovou výrobu Vulcana. Rozhodnout by měl mimo jiné i zájem návštěvníků výstavy Pebble Beach Concours d’Elegance, kde bude představena evoluce původního konceptu. Na rozdíl od původního záměru postavit hybrid s V12 nebo V6 twin turbo má "aktualizované" Vulcano kompresorem přeplňovaný 6,2litrový V8 LS9 z Corvette ZR1 o výkonu 670 koní.

Pokud jde o design, karoserie, zhotovená dílem z titanu a dílem z karbonu, se změnila jen v detailech, ty ovšem ukazují určitý posun k "produkční" podobě, připravené pro sériovou výrobu a následně pro použití na silnicích, ať už jde o tvar zpětných zrcátek nebo třeba třetí brzdové světlo nebo zadní difuzor. Vůz bude vážit necelých 1600 kg, takže s ním 493 kW nebude mít moc práce, ovšem uvažuje se též o možnosti zvýšení výkonu na 1000 koní, tedy 735 kW. Síla motoru půjde na zadní kola prostřednictvím převodovky s pádlovým řazením.

Současná "slabší" verze má zvládnout stovku pod 3 sekundy a má jet rychlostí přes 350 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)