Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar X-Type dostal silnější naftový motor

Libor Zezulka
Diskuze (29)
Jaguar představil na autosalonu v Barceloně model X-Type se silnějším vznětovým motorem o objemu 2.2 litru.

Výkon motoru, který doplní v nabídce slabší 2.0 D, je 114 kW, což znamená o 18 kW více než poskytuje dvoulitr. Točivý moment činí 360 Nm. Nová jednotka pod kapotou nejmladšího Jaguaru pochází samozřejmě z koncernové rodiny Fordu a úspěšně pracuje například v mondeu. Podle údajů automobilky dosáhne X-Type s novým vznětovým motorem rychlosti 100 km/h za necelých devět sekund, navzdory většímu výkonu a točivému momentu se sníží spotřeba na 6,0 litrů u sedanu a 6,2 litrů u kombi. Agregát bude spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Jednotka splňuje emisní normy Euro IV. X-Type vybavený novým motorem se dostane na trh v druhé polovině tohoto roku.

Libor Zezulka
Diskuze (29)
9. 5. 2005 19:07
Re: PEN KLUB PEN KLUB PEN KLUB
Já myslím, že o Guru jsme (včetně mě) napsali tolik, že u nějakého dalšího článku o něm už budem jen posílat ty zdvižené palce. Apoštol krásy je věčný.
9. 5. 2005 18:53
PEN KLUB PEN KLUB PEN KLUB
Pánové, já musím napsat, že čas od času člověk kápne na text, kterej je dokonalej ve stavbě vět, v rytmu slov a v myšlénkovém přínosu. Prostě přečteš, setne tě to jako když ji dostaneš naplocho mačetou přes čumu a napadne tě, že tohle je o mozku, o schopnosti zobecnit a nevídanou formou zhuštěně sdělit druhému. Tak LONESI - ta tvá výpověď nahoře, to je taková mačeta. Já to četl a zrychloval jsem, jak mě to obepnulo. Tohle se ti moc povedlo.