Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Když se supermodelky snaží vypadat jako auta, dopadne to... Všelijak!

David Bureš
Diskuze (23)
Dvanáct krásných žen se převléklo do podoby auta. Výsledkem je atypický fotoset Co kdyby auta byla supermodelkami.

Rychlá auta a krásné ženy, to je už klasická kombinace, která nepřekvapí. Jenže módní fotografka Viktorija Pashuta na to šla trochu jinak, představila si, jak by vypadaly jednotlivé automobily, kdyby byly ženami. Výsledkem je přiložená fotosérie Co kdyby auta byla supermodelkami.

Jednou až dvakrát za rok se začnu nudit a vytvořím něco zábavného, uvádí svoji sérii sama autorka. Výsledkem této nudy už byly dřívější série Co kdyby muži byli sociálními sítěmi a Co kdyby ženy byly webovými prohlížeči, které se staly virály a obletěly svět. Virální potenciál má nepochybně i nejnovější set.

„Nejzajímavější částí bylo spojit módní prvky s vlastnostmi automobilů, což je důvod, proč spolupráce se stylisty Jesse J & Kim Sheree byla zásadní pro naplnění konceptu,“ říká v Lotyšsku narozená fotografka žijící v Los Angeles. Zároveň ale hledání té správné kombinace, která by představovala duši daných aut, bylo těžkým úkolem. Tato dřina se ale povedla, protože výsledek stojí za to.

Mellissa Haro se tak převlékla do jakési ženské verze Indiana Jonese, což přesně vystihuje terénní offroad Jeep Wrangler. „Nejlepší dobrodružství, které můžete mít, je žít naplno,“ tvrdí k tomu sama modelka v krátké poznámce odrážející styl zobrazovaného automobilu.

Paige Hathaway se svým vysportovaným tělem předvádí Hummer H1. To sexy brunetka Mahlagha Jaberi se stala hybridním hypersportem Ferrari LaFerrari. „Úspěch a láska je něco, co každou chvíli udržuje moji krev v závodě,“ píše v Íránu narozená kráska. Berglind Icey je zase elegantní „Jane Bondová,“ kterou nemůže představovat žádné jiné auto než Aston Martin Vanquish. „Nejsmělejší věcí, kterou jsem provedla, je jízda tankem plnou rychlostí skrz dům,“ připomíná islandská modelka a herečka známou bondovku Goldeneye.

Podobnou úrovní elegance oplývá také Yazemeenah Rossi, neboli Mercedes-Benz S. „Elegantní žena je taková, která je výjimečná bez ohledu na to, co nosí, protože elegance a vkus se nedají koupit,“ tvrdí Rossi, která zůstává modelkou i v letech, kdy je babičkou. Její mladší kolegyně Kaylen Dao se naopak stala okouzlující divou v drahém hávu, neboli Rolls-Royce Phantom. Andrea Debevc je zase Tesla Model S, proto má na sobě to futuristické oblečení. „Opravdu mě inspiruje nápad, že všechno je možné. S optimismem a tvrdou prací mohou všichni dosáhnout svých cílů,“ prohlašuje modelka, která se k americkému elektromobilu hodí i svojí netradiční vizáží.

Na své si přijdou i milovníci automobilů staršího data. Koketující pin-upka Doris Mayday není ničím jiným než Chveroletem Corvette C2 z šedesátých let, zatímco Samii Ryan je drsná rebelka, neboli Chevrolet Impala v úpravě do low rideru. To Patience Silva je krásná hippie, alias Volkswagen Typ 2.

Došlo však i na obyčejnější auta. An Jing je zábavná a dostupně „chic,“ což má odkazovat na Kiu Optima. Naopak Brenda Castillo je „prostě ta holka odvedle,“ neboli nenápadná Toyota Camry.

Tak co na auta-modelky říkáte? Souhlasíte s autorkou netradiční fotosérie? A jakou další krásku byste si uměli představit jako auto? Sdělte nám svůj názor v diskuzi.

David Bureš
Diskuze (23)
24. 8. 2016 10:59
Re: Fajne :-)
to mi povídej :-)
24. 8. 2016 10:55
Re: Fajne :-)
Ale neboj, vždyť já to s rezervou beru, viděl jsi toho smajlíka na konci, viď? ;-) ... Jinak z vlastní zkušenosti - i inteligentní ženy píšou debilní SMSky, když na to přijde :-)))
23. 8. 2016 22:28
Re: Fajne :-)
:-)
23. 8. 2016 22:26
Re: Fajne :-)
A debilni SMS je takova ta SMS "uvidim te jeste"?
23. 8. 2016 22:25
Re: Fajne :-)
Tak to samozrejme ne... Napsal jsem, ze nepohrdnu udrzovanou panickou, kdyz je prilezitost. To je vse... Zkus to brat trochu s rezervou... Moje zena je nade vse, uspokoji-li te takova odpoved