Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia K4 Concept: Předzvěst sedanu mezi Forte a Optimou

David Bureš
Diskuze (1)
V Pekingu představený koncept K4 je dlouhý 4,72 metru. Automobil se bude sériově vyrábět, lákat má hlavně rodiny.

Číňané milují sedany, a tak není tak velkým překvapením, že Kia na právě probíhajícím autosalonu v Pekingu představuje takový automobil. Jmenuje se K4 a je zatím konceptem, počítá se však s jeho výrobou.

K4 má výraznou šestiúhelníkovou masku chladiče, podobně jako nedávno odhalená nová generace MPV Sedona. Automobil byl navržen s ohledem na čínské zákazníky, proto má jednoduché, ale výrazné linky a velkou kabinu.

Svojí velikostí míří K4 do střední třídy, pod Optimu a nad u nás nenabízené Forte (známé též jako Cerato nebo K3). Koncept na délku měří 4,72 metru, rozvor činí 2,7 metru. Optima je mimochodem dlouhá 4.845 mm, její rozvor činí 2.795 mm, Forte má na délku 4,56 metru, rozvor je totožných 2,7 metru jako u K4.

Pod kapotou konceptu K4 pracuje benzinový přeplňovaný motor 1.6 T-GDI kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Zatímco v Evropě je tento motor známý, pracuje ve sportovním modelu Cee’d GT, v Číně je prezentován vůbec poprvé.

Automobil byl navržen tak, aby splňoval nejnáročnější požadavky na bezpečnost. Podle výrobce by měl získat pět hvězd v čínských nárazových zkouškách C-NCAP.

Ve výbavě konceptu nechybí šest airbagů, zadní parkovací kamera nebo multimediální systém UVO.

Kia počítá s tím, že se sériový model K4 začne na čínském trhu prodávat v druhé polovině letošního roku. V nejlidnatější zemi světa má lákat především třicátníky a čtyřicátníky s rodinou.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
22. 4. 2014 11:59
docela tej cine
zavidim.... v eu toto auto asi nebude....

tak nech si ho uziju aspon v cine , vcelku im tie niektore auta zavidim..... bez urazky

v tomto pripade mi tu ale disky z optimy moc nepasuju... ale inak je ten biely kusok pekny, tvary auta nie su "neeuropske" ... vyzera to solidne a dost europsky ..... snad sa casom dockame prekvapenia