Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Motors zvýšila zisk o 61 procent

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Korejská automobilka Kia vytvořila v druhém čtvrtletí tohoto roku zisk 557,8 miliardy wonů. Tržby se automobilce zvýšily o 23 %.

Korejská automobilka Kia Motors v pátek oznámila, že v druhém čtvrtletí tohoto kalendářního roku zvýšila svůj čistý zisk o 61 procent na 557,8 miliard wonů (471 milionů dolarů) a výrazně tak překonala odhady analytiků, kteří čekali v průměru zisk 472 miliard wonů. Tržby dosáhly ve stejném období 5,77 bilionu wonů (4,9 miliardy dolarů), což znamenalo proti stejnému období loňského roku nárůst o 23 %.

Za první pololetí tohoto roku prodala Kia na světových trzích 1 004 000 vozů, čímž z 52 % splnila svůj odhad prodeje na celý tento rok, který činí 1,94 milionu vozů. Znamenalo to také meziroční růst prodeje o 34 procent.

Analytici varovali, že pozitivní hospodářské výsledky v uplynulém čtvrtletí se mohou v tom probíhajícím zhoršit. Upozorňují zejména na reálnou možnost stávky, méně pracovních dnů v důsledku letních dovolených a také zářijový svátek Čusok, kdy se nebude pracovat 3 dny. Zisk automobilky by tak měl podle analytiků ve třetím čtvrtletí klesnout na 330 miliard wonů.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Avatar - Well-being
1. 8. 2010 21:12
Existují ještě různí strejdové, ...
... kterým se zastavil pohled na automobilku KIA někdy před deseti lety. Svět se však před deseti lety nezastavil a v automobilce KIA už vůbec ne ;-)