Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro Cee´d: určeno mladým Evropanům

Libor Zezulka
Diskuze (53)
Ženevskou studii Kia Cee´d předcházející nový model nižší střední třídy bude v Paříži následovat sportovní verze Pro Cee´d.

Nový model nižší střední třídy korejské automobilky Kia, který bude vznikat na Slovensku, se veřejnosti přestaví na autosalonu v Paříži. Ve Francii ale nebude sám. Kia přiveze i ukázku jeho sportovnější třídveřové verze s prozatímním názvem Pro_ Cee´d. Třídveřový hatchback zdědil většinu prvků po svém pětidveřovém sourozenci, ale přidává i některé novinky.

Podle heslem více dravosti a zábavy osadila Kia přední část sportovním nárazníkem, orámovala okna i boční prahy chromovými lištami a do zadního nárazníku zapracovala chromované koncovky výfuku. Chrom, možná až v příliš velké míře, použili designéři i v interiéru. Kia zdůrazňuje, že stejně jako pětidveřový model, bude i ten třídveřový evropským vozem vytvořeným v Evropě a výhradně pro evropské zákazníky.

Zatímco praktická pětidveřová varianta bude určená rodinám, se sportovnějším třídveřovým hatchbackem chce automobilka oslovit především mladé řidiče.

Sériová verze příjde na trh pravděpodobně na konci roku 2007, již na konci léta 2007 se dočkáme zahájení prodeje karosářské verze kombi.

Libor Zezulka
Diskuze (53)