Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia v Ženevě představí koncept střední třídy, může jít o novou Optimu

Jan Mička
Diskuze (16)
Na ženevském stánku Kie bude letos pořádně rušno. Vedle crossoveru na základech Soulu zde představí i nový koncept střední třídy.

Stejně jako v případě dříve zveřejněného crossoveru Trail’ster s turbomotorem, pohonem všech kol a dle všeho i atraktivní karoserií, nám Kia nic nedává hned. V souvislosti s novým konceptem vozu střední třídy, který se představí již v Ženevě, proto vydala pouze jedinou fotografii. Podle ní si můžeme domyslet prakticky cokoliv.

Mohlo by se nicméně jednat o předzvěst nové generace modelu Optima, který se u nás nabízí se zážehovým, vznětovým a dokonce i hybridním motorem. Oficiální tiskové informace hovoří o moderním designu a nenásilném vyjádření dynamiky, doplněné o atletické křivky ubíhající směrem k zádi. To skutečně moc nenapoví...

Tvary vozu jsou dílem designérského studia, které se nachází ve Frankfurtu. Jak je vidět z první fotografie, dostane vůz až nápadně štíhlá vnější zpětná zrcátka, výsuvné kliky dveří jako například u Jaguaru F-Type, futuristický výraz díky diodovým světlometům a velká, dle našeho soudu minimálně 19palcová kola. Otvory v předních blatnících nicméně napovídají, že se zřejmě skutečně jedná o novou Optimu.

Jan Mička
Diskuze (16)
10. 2. 2015 15:00
Re: Cadenza
Čínské servery to označují jako budoucí K5, tak asi ne. Čína ví všechno .Sorry
Jen aby to nakonec nebyl kombík od Optimy.
10. 2. 2015 14:34
Re: Cadenza
Ahoj. Dobrý postřeh. Cadenza měla FL v roce 2013, takže by to mohlo být jak píšeš. :yes:
10. 2. 2015 13:53
Cadenza
Myslím, že je to spíše nová Cadenza než Optima.
Nedává logiku měnit na již prakticky hotovém FL Optimy tvar venkovních zrcátek, prahů, oněch otvorů v blatnících atd. Měnit kvůli jedné výstavě linii střechy kabiny? A vydávat to za nový concept car? To si nedokáži představit.
Uvidíme, třeba se mýlím jako vždy :-)).
Avatar - Emel
10. 2. 2015 11:55
Re: Optima
Jo, vypadá to hezky a i aktuální Optima je hezké auto.. proporčně uvidíme, z téhle polofotky těžko soudit.
Avatar - Ozzman
10. 2. 2015 11:51
Re: Optima
Vypadá to hezky, určitě si cením více Kie, než podivně zkroucené karoserie Hyundaie ve tvaru banánu (i40).