Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kultovní Honda Prelude by se mohla vrátit. Bude to ještě sporťák, nebo elektrické SUV?

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Nová patentová přihláška japonské Hondy naznačuje potenciální návrat kdysi kultovního modelu Prelude. Tehdy byl relativně dostupným sportovním kupé, ale pokud se vrátí, zachová si původní koncept?

Byla to populární zábavná Honda, která postupem času bohužel upadla v zapomnění. V minulosti byla Honda Prelude ikonickým dostupným sportovním kupé z Japonska a jedním z nejslavnějších modelů značky své éry. Od ukončení výroby v roce 2001 však marně čeká na duchovního nástupce. Ten by se podle nejnovějších informací a spekulací mohl skutečně vrátit, ale bude to ještě kupé? A bude vůbec mít spalovací srdce?

Nová patentová přihláška Hondy z letošního 15. srpna mám naznačuje potenciální návrat kultovního jména. Značka už v minulosti zažádala o ochrannou známku zakazující používání názvu Prelude na zboží. A nově brání i konkurentům v aplikování jména Prelude na své modely. Pokud se na to podíváme s jistým optimismem, můžeme začít přemýšlet, zda automobilka nepřipravuje návrat modelu.

S dnešními automobilovými trendy však současně musíme přemýšlet, zda a v jaké podobně by se Honda Prelude mohla vrátit na světové trhy. Bude vůbec ještě čistě spalovacím sportovním kupé? Teoreticky je nadějné, že Honda v budoucnu skutečně znovuzrodí Prelude, ale může být elektrickým sporťákem nebo elektrickým SUV.

Video se připravuje ...

Už v minulosti se Honda vyjádřila, že nemá žádné zábrany pro vývoj a zahájení prodeje elektrického sportovního modelu, třeba z rodiny Type-R. To je vize, s jakou se automobilka může vrhnout do konkurenčního boje s připravovanými novými elektrickými Porsche Boxster a Cayman. Bohužel, ještě reálnější je návrat Prelude jako crossoveru nebo SUV. Slavná jména se zkrátka dobře prodávají.

Zda se Honda Prelude skutečně vrátí je zatím ve hvězdách, protože nové změny v ochranných známkách nemusejí nic znamenat. Na závěr už jen připomeneme, že původní Honda Prelude se vyráběla v pěti generacích v letech 1978 až 2001 a byla charakteristická pohonem předních kol a později i inovativním řízením všech kol s obchodním označením 4WS.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme