Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini šokuje novinkou v nabídce. Jezdí na elektřinu!

David Bureš
Diskuze (3)
Italský specialista na odvážně tvarované supersporty přichází s netradičním rozšířením nabídky. Novinka jezdí na elektřinu! A má jen dvě kola...

V dnešním automobilovém světě už mnozí výrobci nenabízejí jen samotné automobily, ale i další předměty s logem té které značky, ať už zmenšené modely, oblečení nebo hračky. Populární jsou třeba i kola, které nabídl Peugeot, BMW i Bugatti. Našli jsme ho také v nabídce Lamborghini, které nyní představuje další specialitu pro cyklisty, elektrokolo!

Řada elektrických kol je výsledkem spolupráce se společností Italtechnology, představena byla tento týden v továrním muzeu Lamborghini v domovské Sant‘ Agatě. Její vývoj trval pět let, přičemž automobilka od elektrického kola slibuje stejné vlastnosti jako u svých modelů, tedy výrazný design nebo vynikající techniku. S tím souvisí i čtyři podané patenty.

K dispozici budou zatím dva typy elektrokola. První je horské elektrické kolo, které je určeno pro milovníky náročnějších tras mimo zpevněné cesty. Druhá varianta je naopak elektrické kolo pro fanoušky vyšších rychlostí. Tento model podle Lamborghini hbitě dosáhne maximální rychlosti povolené aktuálními normami.

Automobilům ze Sant‘ Agaty se přitom řada kol nemá přibližovat jen svým výrazným designem, ale také třeba možností individualizace vzhledu. I pro kola bude k dispozici program Ad Personam, díky němuž bude možné rám lakovat stejnými odstíny jako auta značky s rozzuřeným býkem ve znaku.

Elektrokola nesoucí jméno italského výrobce superaut bude možné pořídit od května. Dostupná budou prostřednictvím oficiálního e-shopu Lamborghini nebo prostřednictvím specializovaných obchodů. Do budoucna pak mají následovat další modely.

Pro Lamborghini to každopádně není první kolo v nabídce. V minulosti vzniklo kolo ve spolupráci se švýcarskou firmou BMC. Model nazvaný BMC Alpenchallenge AC01 Lamborghini bylo městské kolo využívající řemen místo klasického řetězu nebo diodové osvětlení. Letos pak automobilka ve spolupráci s firmou Cervélo představila i triatlonové kolo. Edice Cervélo P5X Lamborghini s charakteristickou žlutou barvou a motivem písmena ypsilon vznikla v limitovaném počtu 25 exemplářů.

David Bureš
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
13. 4. 2018 13:02
To je horší jak Blesk
Vážně máte zapotřebí takovéhle nadpisy? To je totální dno té nejhlubší žumpy. Zkuste se probrat a zase fungovat v režimu automobilového webu. Poslední dobou se nestačím divit čím dál tím vice. :no:
13. 4. 2018 12:52
Toto je skutečně kvalitní článek !
Zejména mě zaujala obsáhlá kapitola popisující technické parametry obou kol >:D