Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lipsko živě: Suzuki Splash facelift na vlastní oči

David Bureš
Diskuze (0)
Modernizované Suzuki Splash mohou evropští zákazníci poprvé spatřit na autosalonu v Lipsku.

Suzuki Splash je na trhu čtyři roky, a tak dozrál čas na jeho modernizaci. Ta není nijak výrazná, vzhled byl osvěžen novými nárazníky. Uvnitř se pak nově objevují černé detaily.

Splash jako by byl upraven jen z nutnosti, aby zákazníci neřekli, že se na jeho vzhledu dlouho nic nezměnilo. Vždyť jeho křivky i po čtyřech letech zůstaly origiální. Příď zdobí přepracovaná maska chladiče a nový nárazník s trojúhelníkovým okolím mlhovek. Automobil díky tomu působí lehce dynamičtějším dojmem.

Také na zádi je nový nárazník, který dostal mřížky po bocích, evokující otvory pro chlazení zadních brzd. Jedná se ale pouze o stylistický a nikoli funkční prvek. Suzuki chtělo, aby modernizovaný Splash působil sportovněji. Při pohledu na záď se mu to zajisté povedlo.

Nové nárazníky pak znamenají, že je modernizovaný Splash asi o šest centimetrů delší než ten dosavadní.

Zatímco exteriér hraje na sportovnější notu, interiér naopak na tu luxusnější. Vnitřek pozbyl dosavadních modrých detailů. Ty nahradily detaily černé, tmavé jsou nyní textilie ve dveřích, ale také lemování středové konzole.

Hravý kulatý otáčkoměr umístěný samostatně na vrchu palubní desky zůstal zachován, nadále tak oživuje jinak vcelku strohý interiér. V loketní opěrce u řidičova sedadla je pak zabudován odkládací prostor na různé drobnosti. Maminka sem třeba schová bonbony pro dítě, tatínek zase například mince na parkovné.

Automobil je možné objednat v nových odstínech karoserie – modré metalíze Sparkling a hnědé metalíze Bison. Světle modrý Splash na přiložených fotografiích používá právě lak Sparkling a je třeba dodat, že to v něm vozu sluší.

Pro Evropu se Splash stále vyrábí spolu se sesterským Opelem Agila v maďarské Ostřihomi. Dvojče s bleskem se ale u nás oficiálně neprodává. Mikrovan od Suzuki vzniká i v Indii u Maruti, kde mu ovšem říkají Ritz.


David Bureš
Diskuze (0)