Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Los Angeles Auto Show: LA Adventure Design Competition (2)

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Ve druhé sadě kaliforských studií se představují kreace s logem Hyundai, Kia a tříkolka značky Maybach!

Hyundai spojilo moderně rychlost s ekologií a přidalo špetku amerického snu. Novodobý dragster Hyundai Greenspeed Gator pro běžnou silnici má pohon palivovými články. Vzadu jsou dva mohutné v kolech uložené trakční elektromotory, které lehkému kupé dodávají v USA tolik nezbytnou akceleraci z místa. Vodíkové nádrže v přední části vyvažují rozdělení hmoty mezi nápravy. Pilot nastupuje rozměrným odklápěcím víkem, které tvoří většinu karosérie.

Kupé Kia Sidewinder připomíná, že v Los Angeles se konal první oficiálně sankcionovaný závod v "jízdě bokem" do zatáček. Protože také tato zábava musí v LA být současně ekologická, pohání tuto studii elektromotory umístěné v kolech. Elektřina je získávána turbínou spalující stlačený zemní plyn.

Tříkolka Maybach California Gourmet Tourer je netradičním dopravním prostředkem pro majetné. Ústředním tématem tohoto vozu není vůbec jízda, ale spíše kulinářský zážitek na palubě. Proto fantazie designéra Mercedesu Adreho Freye zařídila, že tento Tourer nepotřebuje řidiče, protože je ovládán automaticky s využitím GPS navigace. Posádka, která zasedne u kulatého stolu má jídlo vychutnat s velkolepým pozadím kalifornských scenérií prostřednictvím rozměrných prosklených ploch Maybachu. Výbava zahrnuje lednici, kávovar, mikrovlnnou troubu, místo pro přípravu jídla, zkrátka vše, co můžete potřebovat pro kulinářský obřad, nebo piknik v přírodě.

Ondřej Láník
Diskuze (3)