Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus propustí až čtvrtinu zaměstnanců

Michal Fokt
Diskuze (0)
Skupina Lotus chystá velkou restrukturalizaci, které by mohla padnout za oběť skoro čtvrtina celkového počtu pracovníků ze všech pozic.

Namísto ambiciózních plánu Danyho Bahara, zahrnujících kompletně obměněnou modelovou řadu od městského elektroauta po supersport, se firma Lotus rozhodla zachovat i nadále stávající, už ne zrovna mladé modelové portfolio a jak už bylo dříve řečeno, zaměřit se spíše na jeho další vylepšování a zkvalitňování s postupným náběhem nových modelů ve střednědobém horizontu.

Nejnovější informace však bohužel naznačují, že tato změna filozofie nepřinese dramatický nárůst prodejů a tedy i výroby, namísto toho provede Lotus radikální řez a v rámci restrukturalizace by mohla přijít o práci téměř čtvrtina všech zaměstnanců. Zní to sice hrozivě, ale co se celkových čísel týče, jde o zhruba 325 zaměstnanců. jak je vidět, situaci nezachraňuje ani obohacení portfolia o motocykl C-01.

Není to sice oficiálně potvrzeno, ale propouštění by mělo zasáhnout nejen samotnou výrobu aut, tedy automobilku Lotus, ale celou Lotus Group, tedy včetně divize Lotus Engineering, která se na zakázku podílí na vývoji nebo ladění vozů jiných značek (Aston Martin, Jaguar, Kia, Hyundai, Nissan, Volvo atd).



Michal Fokt
Diskuze (0)