Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren MP4-12C GT3: Návrat k závodům v roce 2012

Diskuze (0)
McLaren připraví závodní verzi MP4-12C pro soukromé týmy v evropském seriálu GT3.

Nový silniční McLaren MP4-12C, ostrá konkurence Ferrari 458 Italia nebo Lamborghini Gallardo, teprve čeká na zahájení prodeje. Už nyní ale přicházejí z Wokingu zprávy, že nezůstane jen u silniční verze. Automobilka chce nabídnout zájemcům závodní specifikaci GT3, a to už v sezóně 2012.

McLaren se vrátí k okruhovým závodům cestovních vozů po 12 letech. MP4-12C GT3 se stane duchovním nástupcem McLarenu F1 GTR, který se může pochlubit mimo jiné vítězstvím v Le Mans 1995. Nový model ale místo královských kategorií GT1 a LMP zamíří do cenově dostupnější GT3.

Speciál bude těžit z technické pokročilosti výchozího auta. Výhodu představuje především samonosný karbonový monokok, propracovaná aerodynamika a nízká hmotnost 1300 kg.

Na vývoji závodní verze spolupracuje McLaren s britským týmem CRS Racing. První nasazení v závodu se plánuje už na rok 2011 a poslouží k završení vývoje. Stavbu a prodej aut bude zajišťovat CRS Racing. MP4-12C GT3 bude určeno pro týmy, které závodí v evropské sérii FIA GT3, McLaren ale do budoucna nevylučuje rozšíření i na další závodní série.

Diskuze (0)