Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros Black Liner a White Liner: To nejlepší z Actrosu na IAA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Na autosalonu užitkových vozidel IAA v Hannoveru, pořádaném koncem září, představí automobilka Mercedes-Benz dvě limitované série modelu Actros pojmenované Black Liner a White Liner.

Mercedes-Benz Actros Black Liner a White Liner představují exkluzivní provedení nákladního vozu na dlouhé vzdálenosti. Od standardních verzí modelové řady Actros se odlišují barevným provedením exteriéru a luxusní výbavou interiéru.

Karoserie těchto limitovaných sérií mají černý lak v případě provedení Black Liner a bílý u verze White Liner. Ten u obou verzí doplňuje dvojice vertikálních pruhů v šedé barvě.

Actros Black Liner má chromovaná vnější zpětná zrcátka, zatímco Actros White Liner je má v bílé barvě. Schůdky černého tahače chrání nerezová ocel ve své původní barvě, zatímco u bílého jsou v černé. V případě hlavních světlometů je situace podobná a White Liner je má černě zabarvené, zatímco u Black Liner jsou stříbrné.

Obě provedení jsou standardně vybavena denními i pozičními světly z LED. Nad čelním sklem a na dveřích nesou své označení.

Interiér obou verzí tiskové materiály uvádějí jako sen každého řidiče. Odvětrávaná sedadla jsou čalouněna hnědou kůží, která je použita i na volant, výplně dveří, části palubní desky a podlahu mezi sedadly. Přístrojový panel je obložen matně černým jemným dřevem a na podlaze jsou hnědé velurové koberce.

Standardní výbavu představují pneumatické (vzduchové) klaksony, osvětlené logo třícípé hvězdy, sluneční clony, elektricky ovládané střešní okno a žaluzie čelního okna, automatická klimatizace, ambientní osvětlení a chladnička.

Součástí standardní bezpečnostní výbavy je Active Brake Assist 2, který uvede automaticky v činnost nouzové brzdění při hrozící srážce s vozem, následuje Lane Assistant, varující řidiče akustickým signálem při opuštění jízdního pruhu, kontrola stability a airbag řidiče.

Spoilery za kabinou a bočnice mezi předními a zadními koly mají přispět k snížení spotřeby paliva. Před instalována je telematicky podporovaná internetová služba FleetBoard pro inteligentní management vozidla, nákladu a řidiče, díky které je možné analyzovat provoz a jeho efektivitu za pomocí jednoduše měřitelných hodnot.

Mercedes-Benz nabídne Actros Black Liner a White Liner s kabinou L nebo Megaspace v kombinaci s kterýmkoliv z motorů v nabídce. Produkce bude omezena na 500 vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
9. 9. 2010 21:20
Re: FleetBoard
Já jo :-)
Avatar - Kolouš
6. 9. 2010 11:33
FleetBoard
máte někdo ponětí co je ten FleetBoard?