Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejpopulárnější barva automobilů pro rok 2010

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (31)
Společnost DuPont, která patří k největším světovým firmám v oboru chemických výrob a výrobků, zveřejnila svou tradiční zprávu o oblíbenosti barev automobilů.

Společnost DuPont se řadí k největším výrobcům automobilových laků a vydává již svou 58. zprávu o popularitě barev na celém světě. Ta obsahuje oblíbenost automobilových barev a regionálních trendů v 11 hlavních automobilových oblastech světa.

Data z automobilového průmyslu sbírá DuPont každý rok a letos poprvé sledoval i trendy z Jižní Afriky. I díky tomu je přehled zveřejněný touto firmou ve formě grafů nejobsáhlejší zprávou o oblíbenosti barev na světě.

DuPont zveřejňuje žebříčky barev pro několik důležitých trhů, které si můžete prohlédnout v galerii. Hlavní pozornost je ovšem věnována deseti celosvětově nejoblíbenějším barvám, u nichž je uváděno pořadí prvních deseti.

Pouhé dva procentní body rozhodly o vítězstvím stříbrné, která si svou první příčku udržela s 26 % nad černou, která má 24 %. O třetí místo se shodnými 16 % dělí bílá s šedou a tím pádem je červená s 6 % až na páté pozici. Na šestém místě je s 5 % modrá a na sedmém místě je hnědá s béžovou se 3 %. Osmé místo patří zelené (2 %), žlutá se zlatou mají 1 % a v případě ostatních barev zpráva uvádí, že mají méně než 1 %.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (31)
13. 12. 2010 07:32
Re: Barva
Sivá Beige for Renault ;-)
Avatar - Ronault.
13. 12. 2010 00:50
Re: Barva
Ta šedá manitoba tam byla taky, ale ta v podstatě vůbec není pěkná, ta zelená tomu nesluší.
No ano, je to škoda, ale asi by se to vyměnit nedalo, navíc už máme udělanou pojistku a všechny papíry, včetně zamykání zpátečky, takže by to bylo hodně komplikované. Ale černá bude taky dobrá. Ona ta šedá Shark je perfektní hlavně na 308, na 207 vypadá taky dobře, ale tady jsou ještě navíc ty plasty kolem blatníků, takže ta efektní černá mi k tomu sedí víc.
Spíše mě štvou ty parkovací senzory, ty se vždycky hodí. Ale ono je to menší auto než Laguna, takže se s ním bude parkovat lépe.

EDIT: Dal nám vlastně jako bonus k autu asi jako kompenzaci parkovacích senzorů komplet zimní kola, takže alespoň něco.
Avatar - white label
13. 12. 2010 00:18
Re: Barva
Nevím vůbec jakou má tu šedou, resp. šedomodrou...
Avatar - white label
13. 12. 2010 00:16
Re: Barva
Tak to nas.ere, šedá shark je na tohle auto celkově určitě nejlepší, šedá manitoba už je světlejší a jde trochu moc do zelena... a ty park. senzory by se taky šikly..., škoda, že už to nejde čenžnout... ;-\ :-)
Avatar - Ronault.
12. 12. 2010 23:52
Re: černá v top1 europe
Tos mi připomněl, že mám konečně auto, které nemá růžici pro nastavení sklonu sedadel, která je sice o něco přesnější, ale mám takovou tu páčku, která je za to neskutečně rychlá, když je třeba >:-[] >:D