Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německé automobilky najímají sezónní pracovníky a přidávají směny

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
Poptávka po vozech německých automobilek Audi, BMW a Mercedes-Benz roste rychleji, než se čekalo. Automobilky na to reagují najímáním sezónních pracovníků a přidáváním směn.

Německé automobilky Audi, BMW a Mercedes-Benz se rozhodly vzhledem k rostoucí poptávce po luxusních vozech najmout další zaměstnance a zrušit letní výluky ve výrobě.

Audi přidává směny ve své továrně v německém Neckarsulmu, kde se vyrábějí modely A8 a R8. Automobilka navíc do továrny příští měsíc přijme 100 nových pracovníků na dobu určitou. Ti mají pomoci se startem výroby nových modelů. BMW najala 5 000 sezónních pracovníků a vyjednává s odbory o možnosti rozšíření pracovní doby. Mercedes-Benz dosud najal 1 800 sezónních dělníků a přidal sobotní směny ve svých německých továrnách, v nichž se vyrábějí modely SLS, GLK a kabriolety třídy E.

Automobilka Mercedes-Benz loni omezila pracovní dobu pro 68 tisíc zaměstnanců v Německu a snížil výrobu o 23 procent. BMW omezil směny pro 24 tisíc pracovníků a snížil výrobu o 13 procent.

Další vývoj na trhu s novými automobily napříč všemi segmenty je však nejasný. Analytici upozorňují jak na to, že růst prodeje nových vozů ve Spojených státech a v Evropě (zjevně i v Číně) zpomaluje, tak na „zředění“ zisků automobilek. Jak uvádějí analytici UBS, Mercedes-Benz se bude příští rok potýkat s nízkým růstem na vyspělých trzích, který může být vyvážen vyššími prodeji levnějších modelů třídy A a B. Ty však nejsou pro automobilku tak ziskové. Samotný Mercedes si zatím vývoj v tomto roce pochvaluje, když mluvčí automobilky uvedl, že v druhém čtvrtletí tohoto roku využívají továrny svou maximální kapacitu a celková produkce se blíží úrovni před hospodářskou recesí.

Dan Vořechovský
Diskuze (23)
1. 7. 2010 20:47
Re: OT: AutoKelly Autoservis
Kto chce psa biť, palicu si nájde... :-!
Avatar - pelikoš
1. 7. 2010 19:26
Re: No to zas bude...
podržel šéfovi odborů >:D
Avatar - pelikoš
1. 7. 2010 19:26
los,los
arbait macht frei >:-[]
1. 7. 2010 16:06
Re: OT: AutoKelly Autoservis
Není, přesně tak to je - jako v restauraci:
- krásný vzdoušek 20,- kč
- výhled 30,- kč

1. 7. 2010 14:13
Re: OT: AutoKelly Autoservis
tak příště at ti to zkontrolují. ty jim dáš 600 a pak se tě zeptaj jestli chceš doplnit zbytek a dáš dalších 500. výsledek? úplně stejný