Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová MV Agusta Brutale 1000 Series Oro je umělecké dílo na dvou kolech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
MV Agusta splnila svůj slib a představuje novou generaci svého litrového čtyřválce. Ten si svou premiéru užívá v nové generaci modelu Brutale, nastupující prostřednictvím limitované edice Serie Oro.

MV Agusta začátkem letošního roku potvrdila, že pracuje na vývoji nové generace svého litrového čtyřválce a hodlá jej do konce roku představit spolu s novou generací modelové řady Brutale.

Premiéra ohlášené novinky se skutečně odehrála na EICMA 2018 a zcela nový model MV Agusta Brutale 1000 Series Oro byl čtenáři italského magazínu Motociclismo zvolen za nejkrásnější motocykl tohoto motosalonu.

Nový zástupce značky MV Agusta si díky svému designu skutečně zaslouží zvýšenou pozornost a je prakticky jedno, jestli je věnována jednotlivým detailům od řešení hlavního světlometu přes provedení palivové nádrže a sedla až po koncové světlo nebo samotné siluetě.

Vedle vzhledu zaujme model Brutale 1000 Serie Oro samozřejmě i svou technikou v čele s novou pohonnou jednotkou. Řadový čtyřválec přímo navazuje na svého předchůdce, ale liší se od něj přepracovanými spalovacími prostory, titanovými ventily, provedením vačkových i klikové hřídele a zcela novým řešením mazaní s olejem odděleným od pohyblivých částí. Zcela nový je samozřejmě i výfukový systém se čtyřmi samostatnými koncovkami.

Motor v modelu Brutale 1000 Serie Oro má v provedení schváleném pro běžný silniční provoz disponovat nejvyšším výkonem 153 kW (208 k). Při použití sportovní sady, jejíž součásti je odlišná řídící jednotka a výfukový systém SC Project se výkon zvyšuje na 156 kW (212 k).

S ohledem na výkony motoru není žádným překvapením použití špičkových komponentů podvozku v čele s přední upside-down vidlicí Öhlins NIX EC a zadním tlumičem Öhlins TTX36. Brzdový systém kombinuje komponenty značky Brembo s ABS Bosch. Samozřejmostí je zde armáda asistenčních systémů, z nichž lze zmínit osmistupňovou kontrolu trakce, ovládání Ride-by-wire se čtyřmi palivovými mapami nebo Quick Shifter, umožňující řazení bez spojky.

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro má být na svých karbonových kolech schopná dosahovat rychlosti přes 300 km/h a jako první zástupce nové generace vznikne v limitované edici, kterou má tvořit 300 motocyklů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - JohnST
13. 11. 2018 22:36
Augusta
Tak tomuto hovorim stroj nie tym baterkovym hrackam. >:-[]