Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Daihatsu Terios: druhá generace malého SUV

Ondřej Láník
Diskuze (50)
Daihatsu představí v Ženevě poprvé v Evropě nejnovější malé SUV, které se dosud prodávalo pouze na domácím japonském trhu. Čtyřmetrový automobil se stálým pohonem všech kol bude dodáván se zážehovým motorem 1.3 l.

Daihatsu představí v Ženevě poprvé v Evropě nejnovější malé SUV, které se dosud prodávalo pouze na domácím japonském trhu. Čtyřmetrový automobil se stálým pohonem všech kol bude dodáván se zážehovým motorem 1.3 l.

Terios, poprvé uvedený na světové trhy v roce 1997 se od té doby dostal oficiálně do 110 zemí světa ve více než 300 tisících exemplářů.

Evropské specifikace zatím nejsou známé, ale dobrou představu o velikosti a schopnostech tohoto vozu poskytnou data k japonskému provedení. Pro domácí trh je Terios dodáván s motorem o objemu 1495 cm3, s nejvyšším výkonem 80 kW při 6000 ot./min a s nejvyšším točivým momentem 141 Nm při 4400 ot./min. Vedle verze 2WD je k dispozici (v Evropě výhradně) Terios 4WD. Rozdělení točivého momentu je vyřešeno mezinápravovým diferenciálem. V Japonsku je dodávána pětistupňová manuální nebo čtyřstupňová automatická převodovka. Dobré terénní schopnosti malého SUV dokládají geometrické rozměry: nájezdový úhel 38°/37° (vpředu/vzadu), 24° úhel zlomu, světlá výška 200 mm. Vnější rozměry jsou 3995 x 1695 x 1705 mm, rozvor 2580 mm.

V sousedním Německu se od května začne prodávat za ceny od 17990 Euro. K výbavě patří mj. centrální zamykání, elektricky ovládaná okna a zrcátka, čtyři airbagy a stabilizační systém.

V České republice nemá Daihatsu zastoupení, takže i pro nový Terios musíte do sousedních zemí.

Ondřej Láník
Diskuze (50)
13. 2. 2006 23:03
Re: rozhled zprostredkovatele
:-) Nevím, zda se nemýlím, ale někdo tu nedávno porovnával výhodnost koupě italského auta proti německému s odkazem na kvalitu italskejch kávovarů... :-) Nevím tedy, zda to byl Essesant, nebo kdo, ale v tomto kontextu je nutno si uvědomit, že na dětský hračky, a tančíky na setrvačník sem patří také, není zapotřebí koncese ;-) Já teda abych se přiznal, jak jsem dočetl výčet komodit, jejichž obchod Essesant zprostředkovává, raději jsem šel zkontrolovat na obloze měsíc... člověče... není tam. Ale možná je jen oblačno :-) jinak souhlas, že kolik jich zrovna "pasu" :-) není zapotřebí uvádět tady na diskuzi. ;-) ... Tak vzhůru na TURBO... to je téma :yes: P.S. GT před barákem... ty máš vždycky dobrý postřehy >:D
12. 2. 2006 12:01
Re: Tak podivej
Nesmysly, Essesante se nedokazují... ty mají vypovídací schopnost samy o sobě dostatečnou... Ne každý názor, který člověk má, aspiruje do zápisu spičkových myšlénkových proudů století. Ovšem každý člověk by měl mít dostatek odvahy posoudit před prezentací takovýchto "myšlének" jejich publikovatelnost... P.S. Za postoj k současné vládě současně velká pochvala.
12. 2. 2006 11:35
Re: Tak podivej
>:-[]
11. 2. 2006 16:50
Re: ČTK:
:yes: :yes: :yes:
11. 2. 2006 15:17
TO SE MI LÍBÍ
:-) Japonská automobilka a prodává auta v Japonsku. Asi ví proč. BRAVO Diahatsu :yes: