Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra má mít nejlepší sedadla ve své třídě (video)

Jan Mička
Diskuze (13)
Nový Opel Astra se ukáže již za pár týdnů na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Má mít nejlepší sedadla ve své třídě.

Úroveň sedadel automobilů Opel je vysoká již v dnešní době, s příchodem nové generace modelu Astra se však má ještě zlepšit. Automobilka na nich pracovala téměř pět let a tvrdí, že budou nejlepší ve své třídě a velkou měrou přispějí v oblasti bezpečnosti.

Sedadla nového Opelu Astra jsou o deset kilogramů lehčí než u předchůdce i přes použití funkcí jako je masáž, ventilace, vyhřívání a elektrické nastavení až v 18 směrech. Tenčí konstrukce má zase přidat místo v podélném směru, a co se týče v této třídě hodně hlídaného komfortu na zadních sedadlech, měl by být nejlepší mezi konkurenty. Klíčem k úspěchu je především správná podpora stehen daná strmějším sklonem sedáku.

Jan Mička
Diskuze (13)
Avatar - Verny_2013
20. 7. 2015 21:15
kvalitní sedadla=velká konkurenční výhoda
V dnešním mainstreamu umí v podobné kvalitě a možnosti individuálního seřízení nabídnout jen Opel a VW. Je to u obou značek sice za příplatek ale stojí to za to. Jsem zvědavý kdy to francouzi a japončíci pochopí že rozvrzaná evropská záda potřebují něco extra.
Avatar - qwerty99
20. 7. 2015 11:23
Re: Sedadla
Jojo ty AGR jsou super i po delsi ceste nemam problemy, ale musi si clovek menit polohu te bederky. Jinak doufam, ze se u oplu polepsej se zadnimi sedackami ve Vectra C Caravan byly skvele zadni, treba v insignii se tak dobre vzadu necitim a to jsem mel ve vectre zakladni hadrove.

Qwerty.
Avatar - Nerez
20. 7. 2015 10:19
Re: Sedadla
Háčkovou Astru mám a mohu potvrdit. Sedadla dobře drží tělo a jsou pohodlná i na delší cesty. Na můj vkus mohly být i o něco užší, ale jsem prcek a sedadla jsou dělána univerzálně, takže tomu rozumím.
Zato Octavka II má sedadla strašná. Hodně úzká a prakticky bez bočního vedení. Když už se na ně vzpomělo :-)
Avatar - Dinar
20. 7. 2015 08:48
Re: Sedadla
Ta sedadla perfektně vypadala, byla ale úzká, podobný případ jako sedačky v C5 nebo DS5, hezká na pohled, funkční jen pro postavy menšího vzrůstu.
20. 7. 2015 07:48
Re: Sedadla
AGR má i končící Astra.