Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový rekord v dělání koláčů na asfaltu (3x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Američané s 75 auty pokořili loňský rekord v tvorbě koláčů na asfaltu, který stanovili Australané s 57 auty.

V areálu Infineon Raceway v kalifornském Sonoma County se v úterý 20. března 2012 sjelo 75 automobilů a jejich cílem se stalo překonání loňského rekordu, při němž se na australské závodní dráze Queensland Raceway ve městě Willowbank najednou točilo na místě 57 aut.

Profesionální i amatérští řidiči pro vytvoření nového rekordu využili různorodou směsici amerických a japonských aut s pohonem zadních kol. Domácí produkci zastupovala klasická Camara druhé generace i nové Corvetty. Japonskou produkci při rekordním točení prezentovaly především starší Nissany a Mazdy RX-7 a RX-8.

Všichni jezdci najednou se při vytváření nového rekordu se svými vozy točili na místě déle než 15 sekund. Rekord nebyl prozatím oficiálně uznán, ale v současnosti by se mělo jednat již jen o legislativu související s ustanovením jeho platnosti.

Vzhledem k počtu vozů použitých k vytvoření rekordu v Americe je nyní další metou pokoření rovné stovky aut točících se najednou a je možné, že tuto hozenou rukavici se pokusí zvednout Britové, kteří drželi původní rekord s devětadvaceti točícími se auty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)