Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový šéf VW: Firma se musí chovat etičtěji. Co si pod tím představit?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, se hodlá změnit. Po skandálu s měřením emisí chce více dbát na etiku, řekl na valné hromadě akcionářů nový šéf koncernu Herbert Diess.

Automobilka podle něj decentralizuje rozhodovací procesy tak, aby jednotlivé divize v rámci nové šestičlenné struktury nemusely pokaždé žádat o schválení centrálu. Letos na trh Volkswagen dodá 70 nových modelů a zváží budoucnost těch částí firmy, které nemají přímou vazbu k jádru jeho podnikání.

Přestože se teď Volkswagenu daří a má rekordní odbyt, je podle Diesse nezbytné soustředit se na etiku. Tedy na to, co bylo dosud problémem, ale co teď bude mít podle něj stejnou důležitost jako vývoj aut či marketing. "Volkswagen musí být ještě upřímnější, otevřenější, pravdivější - jedním slovem slušnější," řekl Diess, který od 12. dubna nahradil ve funkci předsedy představenstva Matthiase Müllera.

Za tímto účelem vytvořilo představenstvo program Together4Integrity (Společně za integritu). Jeho součástí bude také interní varovný systém a nekompromisní postup v případě zjištění chybného jednání.

Šestičlennou strukturu bude tvořit skupina Volume (vozy pro masový trh značek VW, Škoda, Seat, lehké užitkové vozy a divize Moia zaměřená na moderní dopravní služby typu sdílení automobilů), skupina Premium - prémiové vozy (značky Audi, Lamborghini, Ducati), skupina Super Premium (luxusní vozy typu Porsche, Bentley, Bugatti), skupina nákladních vozů a autobusů Volkswagen Truck & Bus a pak ještě divize nákupu a finanční divize. Jednotlivé divize budou moci přijímat samostatná rozhodnutí.

Nový šéf koncernu se vyjádřil i k budoucnosti výrobce motocyklů Ducati a výrobce převodovek Renk, u nichž nevyloučil jejich případné vyčlenění v budoucnu. Divize nákladních vozidel a autobusů má být podle Diesse "v dohledné době" připravena ke vstupu na burzu.

Nejvyšší manažer Volkswagenu se pochvalně vyjádřil k práci svého předchůdce Müllera - podnik mu prý předal v dobré kondici. Volkswagenu se navzdory dozvukům skandálu kolem podvodů při měření výfukových emisí nebo nově zveřejněné aféře kolem testování účinků emisí naftových automobilů na opicích i lidech a s nimi spojenými žalobami a pokutami loni podařilo prodat rekordních 10,74 milionu vozidel.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
4. 5. 2018 22:47
Re: Hlavne
Hlavne ze co clanok o mazde to pripomienka ze ci stale kvitne. Ze je to pri vw horsie, to uz nikto nepovie.
Avatar - N6600
4. 5. 2018 22:26
Centrala si moze hovorit co chce
Mam kamarata, co v CZ pobocke pracuje a z jeho rozpravania je jasne, ze realita je tak vzdialena od nariadeni z centraly, ako len moze byt. Nehovoriac o nevrazivosti medzi VW a Porsche
4. 5. 2018 20:40
Re: VW - jedinečná kvalita
Jo bohuzel - VW jede na vlne patriotismu (kterej v Cesku nechapu :-) ).

A nemecky nadrazenosti.

Das Auto
4. 5. 2018 20:06
Diesel hybrid
Mam stejny nazor na etiku VW jako jeji novy sef.

Nepozoruji rozdil v chovani pred a po dieselgate.

Firma stale tlaci diesel. [odkaz] Oznacuje ten nejnovejsi jako hybrid, i kdyz se jedna tak max o mikro hybrid, spis jen start-stop.

Zakazniky v Evrope vubec neodskodnil, prestoze ma nehorazne zisky.

Vyvoj novych technologii nula.

Nakupovane baterky pro EV, ktere prijdou za dva roky.

Mimochodem to uz hlasa VW o hybridech a o vsem ekologickem leta, ze prijde za dva roky.

Je jasne, ze se do ted zadna elektrorevoluce ani neplanovala. Jen se o ni mluvilo.
A proto taky skoncil Mueller.
Jen PR zvasty - v lepsim pripade. Spise se jedna ale dale o ciste lzi.
Anebo superarogantni zesmesnovani konkurence [odkaz] . :no:
Nazyvat nakup baterii investici.
Rikat jak jsou EU6 diesely ekologicky.

Uplacet ADAC. Podstrkovat upraveny auta na testy (vcetne emisnich).
Vliv na media. A EU.

Slibovat ze prijdou v predstihu s filtrem pro benziny a ve skutecnosti ho samozrejme zavest co nejpozdeji.
Mit problemy dostat se na EU6d_temp s dieselem v kompaktech, zatimco Honda a Peugeot takovy auta nabizi.

No to je tak nejak v kostce o etice VW.

Toyote zdar

Avatar - Zetti
4. 5. 2018 16:41
Re: VW - jedinečná kvalita
Kdyz to josef resi holky, tak to resi s tvrdym y na konci, ale to je jedno. Ja se desne bavil nad manazerskym passatem naseho pribuzneho, ve kterem mel vytlaceny loket na okennim tapecu. Rad si ho tam za jizdy opre a ten nevydrzel a povolil jako kuze stoleteho kmeta. Zaruka poprena. Jeste jsem to nestihl vyfotit, nechci ho rmoutit, uz ma objednany novy a svete div se bude zase passat. Zaruka nezaruka