Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Golf má problém s klimatizací, zatéká mu do interiéru

Diskuze (153)
Dlouhodobý test Auto Bildu odhalil bolavé místo sedmé generace Volkswagenu Golf.

Z Německa dorazila zpráva o problémech nového Golfu, magazín Auto Bild dokonce sáhl k titulku „skandál v dlouhodobém testu“. U vozu, který zahájil tradiční stotisícový test v lednu redaktoři odhalili pronikání vody do prostoru před nohami spolujezdce. Příčinou je únik kondenzátu z klimatizace, místo aby voda odtekla ven, uniká přímo do kabiny. V letních vedrech to představuje i několik litrů.

Auto Bild zmiňuje hned několik souvisejících problémů. Golf má zamlžená okna, vlhké koberce, interiér páchne a je zaděláno na množení zdraví škodlivých plísní. V extrémním případě může hrozit i zatečení vody do elektroinstalace, dlužno dodat, že k tomu ale zatím nedošlo.

Máloco je ale tak žhavé, jak na první pohled vypadá – a přesně to je případ netěsné klimatizace v Golfu. Auto Bild sice tvrdí, že postiženo může být až 300 tisíc Golfů, Leonů a A3, vyrobených před změnou postupu, ke které došlo v červnu 2013. Jenže současně cituje oficiální vyjádření Volkswagenu, který hovoří o pouhých 46 reklamacích v této souvislosti. U žádného Golfu se pak závada již opakovaně nevyskytla. V Česku se zatím žádný případ neobjevil, jak exkluzivně pro Auto.cz potvrdil ředitel divize osobních vozů Volkswagen ČR Petr Janeba.

Diskuze (153)
10. 9. 2013 21:37
Re: ty vole
tak vidis nedelaji :-! :-! :-!
Avatar - white label
9. 9. 2013 10:11
Re: Tdy nezbývá než...
Vidim, že tě ve škole (pokud jsi vůbec do nějaké chodil) nenaučili nejen skloňovat, ale ani se patřičné slušně vyjadřovat. Až ti dá někdo na pohřbu čelo, tak se nediv. 8-s :*)
Avatar - white label
9. 9. 2013 09:58
Re: NA KAPAČKY
:yes:
Avatar - white label
9. 9. 2013 09:46
Re: Dalsi dokaz novinarskej nejapnosti na auto.cz
:yes:
9. 9. 2013 09:27
Diskuse
Je strašně zajívavý,že ať čtu jak čtu jakoukoliv diskusi, tak vždy se tu hádají a zesměšňují ti samí jedinci. Že Vám to není pánové trapné.... >:D Máte se vyjadřovat k tématu,ne se urážet.
Já se fakt bavím... :DDD