Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Olter Fiat: konkurence pro Hummer podruhé

Libor Zezulka
Diskuze (86)
Iveco nebude jediná značka, která přiveze na Motor Show v Boloni drsný off-road. Svou představu konkurenta amerického Hummeru ukáže i "nadřazený" Fiat.

Iveco MLV nebude jediným terénním překvapením boloňské autoshow. Civilní verzi lehkého transportního automobilu Iveca si vzali do parády stylisté Fiatu a vytvořili svou představu konkurenta amerického Hummeru. Ta se na rozdíl od drsného Iveca oblékla do slušivého bílého kabátku, který se velmi podobá oděvu amerických obrů. Délka 4870 mm, výška 2050 mm a rozvor 3230 mm odpovídá juniorovi H3.

Důvod vzniku konceptu Olter Fiat je prostý. Automobilka chce demonstrovat své schopnosti v oblasti automobilů s pohonem všech kol a tím podpořit nové SUV Sedici, které se představí právě v Boloni. Bílému otesánkovi od Fiatu pomáhá překonávat překážky nejen sofistikovaný systém pohonu všech kol se třemi diferenciály, ale také velká světlá výška (50 cm) a čtyřválcový vznětový motor s objemem tři litry.

Jednotka má výkon 136 kW při 3700 otáčkách a točivý moment 456 Nm při 1800 otáčkách a je spojena s šestistupňovou automatickou převodovkou. Maximální rychlost činí 130 km/h. Vůz stojí na 26palcových kolech.

Libor Zezulka
Diskuze (86)
2. 12. 2005 23:29
Re: ////
:*) Jak, spotřební zboží. Ertřicetdvojka smetla teď v testu jedničku od BMW... a to je teda co říct. Brácho, není spotřební zboží... je jen vyprahlé srdce, čára života a zvířenejch prach cest... ;-) :yes: