Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Calibra jako novodobé retro? To bychom si nechali líbit!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)

Atraktivní kupé Calibra zdobilo nabídku Opelu osm let a patří k ikonám devadesátek. Co byste řekli na sympatický retro návrat?

Hned na začátek je třeba říct, že neexistují indicie k oživení líbivého kupé v řadách automobilky Opel. Vize, kterou si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii, je tak z velké části jen fantazií našeho kolegy a grafika Honzy Lušovského. Už na první pohled je však zřejmě, že coby inspirace posloužila právě někdejší Calibra.

Původní model autor připomíná úzkými světlomety, celkovou siluetou, ale i zadní světelnou technikou. Celkově jde o atraktivní koncept kombinující prvky retra a moderny, tedy věci, na které v poslední době vsází nejedna automobilka (zejména v případě elektromobilů).

Calibra vyráběná v letech 1989 až 1997 zaznamenala během své osmileté existence skoro čtvrt milionu vyrobených kusů. Měla motor vpředu, pohon předních nebo všech kol a vnitřní koncepci 2+2. Zapomenout nesmíme ani na celou výklopnou stěnu při vstupu do zavazadelníku a vynikající součinitel odporu s hodnotou cx 0,26. Co myslíte, ujal by se takový projekt i dnes?

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)

Doporučujeme

22. 5. 2022 09:25
Re: malůvka
Čo viac čakať od "kolegu a grafika" ? Evidentne sa tým baví. Bral by som to, keby mal tak 12-13 rokov, to by zodpovedalo. ;-)
Avatar - del42sa
22. 5. 2022 07:33
malůvka
příšerné... a jen s elektromotorem ? nonsens
21. 5. 2022 23:44
K čemu to?
Stejně by do něčeho takového zas nacpali elektro :no: Navíc do Calibry má tahle malůvka hooooodně daleko…