Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Foodtruck: Koncept šikovného pojízdného bistra

Jan Mička
Diskuze (10)
Peugeot zveřejnil první fotografie konceptu dodávky, která je ve skutečnosti mobilním bistrem. Základ nejspíš poskytl model Boxer.

Znáte to: během víkendových vyjížděk či procházek najdete vážně moc hezké místo, které vysloveně vybízí k příjemnému odpočinku. Najednou dostanete hlad nebo žízeň, avšak nikde v okolí není žádné bistro. Řešení? Peugeot Foodtruck, neboli vůz, který se promění v rychlé občerstvení prakticky kdykoliv a kdekoliv.

Jak sami jistě poznáte, nejedná se o hotový model, ale pouze designovou studii na bází Peugeotu Boxer. Za návrhem stojí studio Peugeot Design Lab a z našeho pohledu ctí jednoduchou filozofii: Proč by měli zákazníci chodit do restaurace, když restaurace může přijet za nimi? Vůz bude představen 14. dubna v Paříži.

Uznání si přitom zaslouží samotný nápad a také provedení. Pojízdní bistro tvoří nejen samotná dodávka, ale také brzděný přívěs. Obě části se šikovně rozevírají vzhůru i do stran, čímž se odhalí pracoviště personálu a dokonce i obrovská obrazovka o úhlopříčce 46“, na které mohou zákazníci sledovat každý pohyb šéfkuchaře.

Zařízení je uzpůsobeno až pro třicet hostů, kteří mohou vybírat ze sortimentu jídla a teplých i studených nápojů. Optimální kvalitu vzduchu zajišťuje speciální ventilační systém, problém by tedy nebyl ani s provozem ve velmi teplých destinacích. Nyní už jenom zbývá najít dostatek odvahy a vypustit koncept do světa. Podle našeho názoru by se totiž bez problémů ujal.

Jan Mička
Diskuze (10)
Avatar - Vij
6. 4. 2015 21:38
Exprert
Tak to je jasne. Vyroba soucasneho Experta/Jumpy konci v lete t.r. Tak aby klienti, kteri nestihnou koupit soucasny model meli nejakou motivaci pockat na novy model az do roku 2016, tak jim Peugeot naserviroval tuto studii. Nicmene myslim, ze vic nez naznacil, co je ceka. Pockat se vyplati, ale otazka bude cena.
Avatar - pumpkin
5. 4. 2015 18:07
Re: ok
U nás to chlapík poňal štýlovo, keď už je ten hipsterský ošiaľ. Model H Market Van dovezený z Holandska a kompletne zrekonštruovaný. :-)
[odkaz]
5. 4. 2015 17:09
Re: Předehra pro Experta?
Souhas, tohle bude opravdu nový Expert. Dost tomu napovídají špionážní snímky, kde má testovací vůz podivně krátný a vysoký předek, stejně jako uvedený concept ;-) a časově by to také odpovídalo

[odkaz]
Avatar - Auto CZ
5. 4. 2015 14:57
Re: Předehra pro Experta?
Boxer bol modernizovaný minulý rok, minimálne do 2020 sa skelet Boxer/ducato nebude meniť a výroba bude spoločne s Iveco/Fiat. Toto je maska budúceho Experta. >:D
Avatar - Honza Mička
5. 4. 2015 14:14
Re: Předehra pro Experta?
Dobrý den,

Expert vypadá trochu nižší a má delší předek, spíše bych to tipoval na nejmenší Boxer