Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pojišťovna AIM je v likvidaci, pojistné smlouvy i CarGap končí

Aleš Jungmann
Diskuze (4)
Maďarská pojišťovna AIM, která podniká také na území ČR přišla o licenci a je v likvidaci, všechny smlouvy budou postupně ukončeny.

Dne 25. ledna 2013 oznámil maďarský dohledový orgán PÉNZŰGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELŰGYELETE (Hungarian Financial Supervisory Authority), že je ke dni 28. ledna 2013 odňata licence společnosti AIM Általános Biztosító Zrt. (AIM General Insurance Private Company, Limited by Shares) se sídlem v Budapešťi.

Tato pojišťovna působila na českém trhu formou svobody dočasného poskytování služeb v oblasti neživotního pojištění a v ČR spolupracovala s některými vybranými registrovanými pojišťovacími agenty a likvidátory pojistných událostí (maďarský dohled uvádí dva z nich ve svém oznámení, a to AIM Czech Republic s.r.o., a Cargarant, s.r.o..),

Současně byl jmenován likvidátor této pojišťovny, společnost Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., e-mail: kht@enternet.hu, jednající likvidátorkou paní Kissné Ágics Ilona, která operativně komunikuje s klienty a obchodními partnery likvidované pojišťovny a poskytuje informace též na své webové adrese: www.aiminsurance.eu.

Od zahájení procesu likvidace společnosti, tj. od 28. ledna 2013, pojišťovna AIM Általános Biztosító Zrt. není oprávněna uzavírat žádné nové pojistné smlouvy.

Ihned po zahájení likvidačního procesu této maďarské pojišťovny likvidátorka informovala operativně elektronicky všechny obchodní partnery a pojišťovací agenty likvidované pojišťovny v ostatních členských státech EU, kde pojišťovna AIM operovala, a výslovně zakázala uzavírání nových pojistných smluv. Po zápisu soudního rozhodnutí o likvidaci AIM pojišťovny do maďarského obchodního rejstříku (k čemuž zatím nedošlo) bude likvidátorka, v souladu s maďarským zákonem o pojišťovnictví, informovat všechny jednotlivé klienty této společnosti o ukončení pojistných smluv a právních následcích tohoto ukončení.

V Česku se krach AIM týká zejména klientů CarGarantu a jeho pojištění ztráty hodnoty vozidla CarGap.

Aleš Jungmann
Diskuze (4)
7. 4. 2014 22:04
dotaz
Prosím Vás přišel nám domů z Maďarska dopis- bihužel nejsme doma, tak nám jen rodiče ve zkratce nadiktovali nějaké údaje, které jsme našli v tomto článku- může nám někdo říci o co se jedná?? Děkujeme
15. 7. 2013 07:57
Re: AIM
a kde je doklad o prepojistení?...ja mám zmluvu (podpísanú) s Maďarmi. To, že AAA tvrdí, že klientov prepoistili v Union je ich názor, akto vie či je to vôbec tak. Ja som s Union nepodpisovala nič, a taktiež mi nikto nemôže vyberať ako poisťovňu tak aj oznámiť, že mám nejakú druhú poistku o ktorú nielenže nemám záujem, ale aj uzatvorenú bezomňa >:D
29. 5. 2013 00:56
AIM
áčka se k tomu postavily lépe a klienty přepojistily jinde ...
28. 5. 2013 22:38
Chyba VW
Jen bych upozornil, že problém se týká hlavně prodloužených záruk, kterých odhadem bude v ČR tisíce. Bohužel jsem sám poškozený. Kdybych věděl rovnou, že pojišťovna je z Maďarska, nepojistím si to. VW to nabízel jako nic, záruku si platil klient a veškeré riziko také. Od VW je to prasárna. Je otázka jestli vůbec dostanou zákazníci peníze zpět v plné výši. Navíc těm klientům, kterým skončila zákonná záruka a zároveň se ukončila prodloužená záruka, tak mají smůlu. Nelze se auto nyní oficiálně připojistit. Opravdu se divím, že se to více nerozmazává, toto je jednoznačně chyba VW !!!