Půjčovny aut v zahraničí: Kde si půjčíte vůz za přijatelné ceny?

Prezentace klienta
Vydat se na dovolenou letecky je pochopitelně pohodlnější, i když míříte do destinace, kam by se dalo dojet vlastním autem.

Jediným háčkem je, že jste pak v cílové zemi odkázáni pouze na vlastní nohy, případně hromadnou dopravu. Ale i tohle má své řešení – proč nevyužít zahraniční půjčovnu?

Auto vám v zahraničí dá svobodu. Mnoho lidí proto považuje za samozřejmost přiletět a ihned na letišti si vyzvednout automobil. Tamtéž ho také na konci dovolené lze zase odevzdat. Ceny nejsou tak strašné, jak byste nejspíš očekávali, kolikrát se neliší od těch českých. Samozřejmě hodně záleží na lokalitě, například v New Yorku je mnohonásobně dráž než v Paříži.

Kde hledat levné nabídky?

Nemusíte nic složitě vyhledávat v cizím jazyce, vše najdete na českém webu www.levnaautopujcovna.cz. Ten funguje jako srovnávač nejen v rámci ČR, ale po celém světě. Zadáte tedy místo, datum a svůj věk (mnohé půjčovny mají omezenější nabídku pro mladé řidiče) a pak už si jen vyberete, s čím byste se rádi projeli. Přes web vyřídíte rovnou i rezervaci vozu.

V zahraničí se samozřejmě můžete projet i s vozy, které u nás nejsou příliš obvyklé, nebo například s elektromobilem. Na druhou stranu se půjčovny obvykle snaží naplnit představy zahraničních klientů, a tak si třeba i v Pekingu zajezdíte se Škodou Yeti. Půjčit si auto, na nějž jste zvyklí, je vždy bezpečnější.

Jak na pronájmu co nejvíce ušetřit?

Dobré je rezervovat si vůz co nejvíce s předstihem a zkusit to někde jinde než přímo na letišti. Autopůjčovny na letišti bývají dražší ze zřejmých důvodů, a pokud se necháte taxíkem převézt kousek dál, a až tam si půjčíte vlastní auto, dost možná ušetříte. Dívejte se i na to, jak řeší palivo. Nejlepší je půjčit si auto s plnou nádrží a s plnou ho také vrátit. Hlavně netankujte přímo v autopůjčovně, ceny za pohonné hmoty mají až troufale přemrštěné. Také si dejte pozor, zda si půjčovna náhodou neúčtuje kilometrovné.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly