Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Rallye Hustopeče 2016: Dočká se Štajf úspěchu na oblíbené trati?

David Bureš
Diskuze (0)
Třetím podnikem letošního mistráku je Rallye Hustopeče. Posádka projektu Racing 21 doufá, že potvrdí zlepšující se výsledky.

Posádka týmu Klokočka Škoda Czech National Team ve složení Vojtěch Štajf a František Rajnoha má před sebou start na Rallye Hustopeče, která startuje již dnes večer třemi rychlostními testy. Předchozí Rallye Český Krumlov se posádce povedl, a tak doufá, že i na jihomoravském závodě mezi vinicemi bude úspěšná.

„Rallye Hustopeče patří k mým oblíbeným, takže se na jih Moravy moc těšíme. V Českém Krumlově se nám zadařilo a protože od poslední rallye neuběhlo moc času, jsem stále v tom správném jezdeckém rozpoložení,“ neskrývá elán před startem letošní Rallye Hustopeče Vojtěch Štajf.

Posádka před závodě tvrdě makala, vedle pravidelných testů se zúčastnila také pražské výstavy Legendy, kde Štajf svezl několik hostů „Z pondělního testu mám pozitivní dojem. Zase jsme se posunuli o kousek blíž k ideálnímu nastavení vozu pro české tratě, jehož nalezení je u jinak skvělého speciálu Škoda po pravdě obtížnější, než jsme na začátku předpokládali,“ dodává dvaačtyřicetiletý pilot.

Navázat na krumlovský úspěch ale nebude nic jednoduchého. Letošní hustopečská soutěž je totiž zároveň součástí slovenského mistrovství republiky v rallye, a tak v seznamu přihlášených figuruje celkem 13 vozů třídy 2.

Rallye mezi vinicemi odstartuje z Hustopečí už dnes, v 19:15, a to třemi rychlostními testy, aby po servisu tradičně v areálu hustopečské firmy MOSS vozy absolvovaly ještě stejnou porci ostrých kilometrů v noční sekci. Sobotní etapa zahrne také šestici rychlostních testů.

David Bureš
Diskuze (0)