Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault opět poodhaluje interiér modelu Austral, důraz klade na kvalitu

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Francouzská automobilka opět připomíná, kolik pozornosti je schopna a ochotna věnovat vývoji kabiny. 

Značka Renault nám s několika posledními modely opakovaně dokázala, že klade stále větší důraz na pohodlí posádky. Nové modely nabízejí stále větší množství měkčených plastů, více čalouněných dílů a důraz byl kladen také na povrch ovládacích prvků, se kterými přichází posádka nejčastěji do styku. V podobném duchu by pak měl pokračovat i nový model Austral.

To ostatně automobilka dokládá také sérií nově zveřejněných fotografií, které nabízejí první pohled do kabiny nového SUV. Například palubní deska by tak měla místo tvrdých plastů nabídnout na dotyk příjemný povrch, který bude částečně čalouněný.

V palubní desce vidíme také proužek LED ambientního osvětlení, které by mělo navazovat na osvětlení ve výplni dveří. Zajímavostí pak bude využití dřevěných dekorů upravených japonskou dekorační technikou maki-e.

Podobně jako palubní deska, také horní část výplně dveří by měla nabídnout komfortní a měkké čalounění – a to jak vpředu, tak i vzadu. Látka na výplni dveří by přitom měla přecházet z černé do šedé barvy a doplňovat ji bude i syntetická kůže. V kabině se navíc objeví i chromované dekory.

Video se připravuje ...

To je ostatně dobře patrné i při pohledu na středový tunel s „chytrou oporou pro ruku“.  Opěrka je lemována saténovým chromovaným dekorem a měla by být posuvná. Při posunu by pak měla vydávat mechanické klikání.

Snímky zřejmě ukazují vrcholný výbavový stupeň s označením Iconic, který jako jediný nabídne dřevěný dekor s otevřenými póry. Automobilka přitom dodává, že se při výběru vhodných materiálů nijak neomezovala kompromisy a kabina modelu Astral by tak měla nabídnout vysokou úroveň kvality i zpracování.

Vedle důrazu na kvalitu a volbu materiálů by měl Austral nabídnout i bohatou technologickou výbavu, včetně obrazovek s celkovou plochou 24,3 palce, nebo nový volič převodovky. V kabině by navíc mělo být připraveno až 30 litrů úložných a odkládacích prostor.

Připomeňme, že premiéra vozu proběhne 8. dubna a bude mít formu on-line eventu.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

16. 2. 2022 08:40
vrzneme si?
Len sa pozriem na to madlo voľným okom a viem, že to bude vzgať ako tvoja stará rendlička xxc. :D
Avatar - WinDiesel
10. 2. 2022 16:49
Re: Austral
Jinak píší že Renault je zralý na krach, nedivím se. Do hrobu pomůže i Nissanu a Mitsubishi.
Avatar - WinDiesel
10. 2. 2022 12:41
Re: Austral
Bez dieselu a s bídnou reputací Renaultu, předražené .... to nezamíchá ničím. :-[] :-[] :-[]
Avatar - hugino
10. 2. 2022 12:25
Austral
Toto auto zamieša kartami ak tam dajú pohonné jednotky ako do Nissanu Qashqai tj. 1.33 Tce 140/156 k s manuálom.Cena od 22 000 € a Renault má šancu prežiť lebo s novým Megane E-Tech to s pohonom totálne po...li. Megane, rodinné auto segmentu C zlikvidovali.
Avatar - 3_diamanty
10. 2. 2022 11:40
Re: dřevěný dekor s otevřenými póry
Je to dan za luxus... aj tie kdejake kozou obtiahnute palubovky u luxusnych aut.. clovek aby sa ich bal aj dotknut aby tu kozu neposkrabal ci neznecistil... ver mi.. aj bohaci to tiez nemavaju vzdy lahke a iste veci im fakt ani nie je dovod zavidiet ... u mna by urcite kozeny interier nevydrzal ani rok bez skrabancov ... a to nie som ziadny bordelar... uz na svojom kozou obtiahnutom volante sam vidim ake jednoduche je tieto veci poskodit ( aj obycajnym nechtom na prste tu kozu na venci znicim ked chcem ) ... aj ked nejaka ta vyberana beckova nappa na volante urcite nema taku kvalitu ako uz ta top koza na palubke ... ale aj tak... vsetko v kozi ci v dreve fakt musi byt "zabava" hlavne na udrzbu ... ale to uz su problemy bohatych... my automobilovo nenarocni len pretrieme handrickou plasty a sme v pohode ... nic neriesime...