Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks T 480 může řídit i Robinson Crusoe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do služeb královéhradecké společnosti Roman Věchet s.ro. zamířilo nákladní vozidlo Renault Trucks T 480, které přitahuje pozornost designem své kabiny.

Renault Trucks T 480 s konfigurací podvozku 6x2 a netradiční výzdobou své kabiny je v pořadí již patnáctým zástupcem dálkové řady vozidel francouzské značky ve službách Roman Věchet s.r.o.

Tento konkrétní exemplář se však od svých předchůdců liší airbrushem, jímž je ozdobena jeho kabina. Návrh a realizace motivu Robinsona Crusoe na kabině vozidla byla přitom překvapením a současně dárkem jeho řidiči panu Martinu Bílkoví, který oslavil v letošním roce životní jubileum.

„Náš vozový park obměňujeme pravidelně, a když se před pár měsíci schylovalo k plánované obměně vůbec prvního modelu Renault Trucks T v naší firmě, se kterým jezdil od roku 2014 Martin Bílek, začal jsem přemýšlet nad tím, jak originálně mu poblahopřát k letošnímu životnímu jubileu a poděkovat za dlouholetou práci pro naši firmu. Airbrush kabiny s motivem Robinsona se nabízel, protože kolega jezdí trasy do Španělska, často tráví ve vozidle sám i několik týdnů a ve firmě mu neřekneme jinak než Robinson. Navíc se mi podařilo utajit, až do samotné předávky, jak bude airbrushový design vozidla nakonec vypadat, a o to větší překvapení na Martina čekalo,“ řekl Roman Věchet, majitel společnosti.

Renault Trucks T 480 s prostornou kabinou High Sleeper Cab v provedení Maxispace a konfigurací podvozku 6x2 pro společnost Roman Věchet s.r.o. je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválcem DTI 13 o objemu 12,8 l disponujícím nejvyšším výkonem 353 kW (480 k) a točivým momentem 2400 N.m.

Součástí výbavy vozidla je prediktivní systém změny převodových stupňů Optivision, který je propojen s GPS. Systém využívá mapovou topografii pro optimalizaci výběru převodových stupňů. Každá, alespoň jednou projetá trasa je zaznamenána pomocí palubního snímače vozidla nebo i jiným vozidlem vybaveným systémem Optivision, které stejnou trasu ujelo. Úspory paliva tak může být dosaženo okamžitě při první jízdě vozidla, pokud jiné vozidlo stejnou trasu již absolvovalo před ním.

Společnost Roman Věchet s.r.o. se sídlem v Hradci Králové působí na českém dopravním trhu od roku 2010. Firma provozuje vozový park čítající na 40 vozidel, z čehož 75 % tvoří modely Renault Trucks. Roman Věchet s.r.o. zajišťuje kamionovou i expresní přepravu formou sběrné služby, dokládky a nebo přepravy kompletních zásilek v rámci celé EU se specializací na Velkou Británii, Finsko, Německo, Francie, Rumunsko a Bulharsko.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)