Řidiči pozor! Jak nepodcenit příchod mrazů na silnici?

Komerční prezentace
Diskuze (2)

Zimní období patří k těm nejnáročnějším, pokud jde o provoz automobilu. Studené starty ždímou akumulátor na maximum. Aby motor vůbec naskočil, musí být baterie ve formě. Jste si jistí, že je i ta vaše?

Zima klepe na dveře a teploty padají k bodu mrazu. Ranní starty budou stále obtížnější a nároky na kapacitu baterie stále vyšší. Bez potřebného proudového impulzu si motor neškrtne. Právě teď je proto optimální čas na nákup nového akumulátoru. Všechny autorizované servisy značky ŠKODA na území ČR nabízejí kvalitní akumulátory za výhodné ceny.

Autobaterie, které vás nezklamou

Laboratorní i provozní testy ukázaly, že tyto autobaterie jsou spolehlivým zdrojem energie za ztížených podmínek. Splňují požadavky na životnost, schopnost studených startů a navíc jsou odolné proti překlopení a převrácení. Baterie fungují jako bezúdržbové, pro kontrolu jejich stavu slouží tzv. magické oko. Velkou předností je skvělý poměr mezi kvalitou a cenou.

Akce platí do vyprodání zásob, maximálně však do konce března. Akumulátory si lze objednat také na ŠKODA E-shopu a nechat si je zaslat domů či na jiné místo dle určení, nebo do kteréhokoli autorizovaného servisu ŠKODA, kde baterii po dohodě rovnou vymění. Akční ceny začínají již na 1559 Kč včetně DPH, což je v dnešní době částka velmi příznivá. Dle typu se slevy pohybují od 31 do 65 % – a to už představuje opravdu zajímavou úsporu. Přitom se jedná o baterie originální, jejichž parametry jsou shodné s bateriemi z prvovýroby.

V tomto směru nemá cenu hledat neznačkové náhražky, které možná ušetří pár desetikorun na kupní ceně, ale rozhodně vydrží méně. A ještě podstupujete riziko, že do vašeho vozu nebudou pasovat a budete je muset složitě reklamovat. Nic takového jako „univerzální baterka“ totiž neexistuje. Jednotlivé typy se liší nejen kapacitou a startovacím proudem, ale i hmotností a rozměry.

Výměna akumulátoru může být oříšek

Zvažte také, zda jste schopni akumulátor vyměnit svépomocí. U moderních automobilů to s výměnou není tak jednoduché, protože někdy nestačí jen starý kus nahradit novým kusem. Musíte vozu rovněž přes diagnostiku sdělit, že dostal novou baterii. „Jsou na to servisní postupy, které vozidlo naučí s novou baterií komunikovat. Proto se vyplatí svěřit výměnu akumulátoru odbornému servisu, vybavenému potřebnou diagnostickou technikou,“ radí vedoucí servisních služeb ŠKODA AUTO Česká republika Jan Pícha. Například stále rozšířenější hybridy (včetně mild-hybridů) už mají zpravidla 2 akumulátory, jejichž správné zapojení není úplně triviální.

Pro návštěvu autorizovaného servisu máte teď ještě o důvod víc. Kromě akčních cen akumulátorů tam najdete místo, kam můžete přivést a odevzdat staré autobaterie nebo pneumatiky. Všechny autorizované servisy ŠKODA je přijímají zdarma, aby je následně ekologicky zlikvidovaly. Česká automobilka tím plní novou vyhlášku 16/2022 Sb., ale současně se dalším konkrétním závazkem hlásí ke své environmentální strategii GreenFuture.

Komerční prezentace
Diskuze (2)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
8. 11. 2022 09:46
Stara baterka
Se zasadne nechava cumet v garazi
8. 11. 2022 06:44
Sběr akumulatorů
Netuším proč bych měl starý akumulátor odevzdávat v servisu Škoda zdarma, když za něj v jakékoliv jiné sběrně můžu dostat slušné peníze